Tres leches gyĂŒmölcsökkel tĂĄlalva, friss bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel Ă©s mangĂłval dĂ­szĂ­tve

Tres leches gyĂŒmölcsökkel

A Tres Leches egy klasszikus mexikĂłi desszert, amelyet eredetileg a latin-amerikai konyha fejlesztett ki. A desszert hĂĄromfĂ©le tej keverĂ©kĂ©vel kĂ©szĂŒl, ami gazdag Ă©s selymes textĂșrĂĄt ad neki. Az alapreceptet szĂĄmos orszĂĄgban variĂĄltĂĄk, Ă©s mindenhol egyedi Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl. A friss gyĂŒmölcsök hozzĂĄadĂĄsĂĄval mĂ©g szĂ­nesebbĂ© Ă©s frissĂ­tƑbbĂ© vĂĄlik ez a hagyomĂĄnyos Ă©dessĂ©g.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 5 db Tojás
⭕ 200 g Cukor
⭕ 100 ml Tej
⭕ 200 g Liszt
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 200 ml Tej (sƱrĂ­tett)
⭕ 200 ml Tej (házi vagy bolti)
⭕ 100 g Friss bogyĂłs gyĂŒmölcsök (pl. ĂĄfonya, mĂĄlna)
⭕ 1 db Friss mangó
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 1 ek. Cukrozott porcukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojåsokat vålaszd szét, a fehérjét verd fel kemény habbå, majd add hozzå a cukrot. A tojåssårgåjåt egy måsik tålban verd fel a vanília kivonattal.

    A tojåsfehérjét mindig tiszta tålban verd fel, hogy könnyen kemény habbå våljon. A cukrot fokozatosan add hozzå, hogy ne törjön meg a hab.

    2

    A tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄhoz add hozzĂĄ a tejet, a sĂŒtƑport Ă©s a lisztet. EzutĂĄn finoman keverd össze a kĂ©t tojĂĄsos keverĂ©ket. Az Ă­gy kapott tĂ©sztĂĄt öntsd egy sĂŒtƑformĂĄba.

    A tĂ©szta keverĂ©sĂ©nĂ©l ĂŒgyelj arra, hogy ne keverd tĂșl, hogy ne veszĂ­ts el a habos ĂĄllagĂĄbĂłl.

    3

    A tĂ©sztĂĄt 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben sĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a közepĂ©be szĂșrt tƱ tisztĂĄn jön ki.

    A tĂ©szta akkor is elkĂ©szĂŒlt, ha mĂĄr nem ragad a tƱhöz, Ă©s könnyen elvĂĄlik a sĂŒtƑformĂĄtĂłl.

    4

    AmĂ­g a tĂ©szta sĂŒl, kĂ©szĂ­tsd el a hĂĄrom tej keverĂ©kĂ©t: a sƱrĂ­tett tejet, a hĂĄzi tejet Ă©s a tejszĂ­nt keverd össze egy tĂĄlban.

    A hårom tej keverékét jól keverd el, hogy a sƱrített tej ne maradjon csomós.

    5

    MiutĂĄn a sĂŒtemĂ©ny kihƱlt, szĂșrd meg a tĂ©sztĂĄt egy villĂĄval, Ă©s öntsd rĂĄ a hĂĄrom tej keverĂ©kĂ©t, hogy a tĂ©szta jĂłl ĂĄtvegye a tejet.

    A tĂ©szta fel fogja szĂ­vni a tej keverĂ©ket, Ă­gy biztosĂ­tva a gazdag, puha textĂșrĂĄt.

    6

    HƱtsd le a sĂŒtemĂ©nyt a hƱtƑben legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy a tejek jĂłl beszĂ­vĂłdjanak.

    Ha idƑd engedi, Ă©rdemes egy Ă©jszakĂĄra a hƱtƑbe tenni, hogy mĂ©g gazdagabb legyen az Ă­z.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt a sĂŒtemĂ©nyt dĂ­szĂ­tsd a friss bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel Ă©s mangĂłval.

    A friss gyĂŒmölcsök szĂ­ne Ă©s Ă­ze kiemeli a desszert gazdag tejessĂ©gĂ©t, Ă©s frissĂ­tƑ hatĂĄssal bĂ­r.