Tripas fehér babbal, gazdag fűszeres leves

Tripas fehér babbal

A Tripas fehér babbal egy hagyományos balkáni étel, amely gazdag ízekkel és textúrákkal rendelkezik. A tripas, vagyis a marhahús bél, egy olyan étel, amelyet sokan szeretnek fűszeres levesekben fogyasztani. A fehér bab és a gazdag fűszerek segítenek kiemelni a tripas ízét, és egy tartalmas, szaftos ételt alkotnak. Az étel különösen népszerű a téli hónapokban, mivel meleg és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bél (tripas)
200 g Fehér bab
1 l Víz
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Kömény
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tripas-t alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.

    A bél tisztítása időigényes, de nagyon fontos, hogy minden felesleges részletet eltávolíts.

    2

    A fehér babot előzőleg áztasd be vízbe legalább 6 órán keresztül.

    Az áztatás segít gyorsítani a főzési időt és puhává teszi a babot.

    3

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

    A hagyma és fokhagyma pirítása segít gazdag ízt adni az étel alapjának.

    4

    Add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd főzd pár percig, amíg az alap szósz sűrűsödik.

    A paprika és paradicsom frissessége segít az étel ízét kiemelni.

    5

    Szórd meg fűszerpaprikával, köménnyel, sóval és borssal, majd keverd össze.

    A fűszerpaprika és kömény segít a leves gazdag, fűszeres ízét kialakítani.

    6

    Öntsd hozzá a vizet és a fehér babot, majd főzd 45-60 percig, amíg a bab megpuhul.

    A bab lassú főzése lehetővé teszi, hogy az ízek összeérjenek, és az étel finom szaftos legyen.

    7

    Amikor a bab és a tripas is megpuhult, tálald az ételt forrón.

    Tálald a tripast friss, puha kenyérrel vagy rizs mellett, hogy kiemeld az étel ízét.