Tripas vörösboros pacalragu tálalva, sűrű, sötét színű szósszal, rusztikus tálban

Tripas vörösborral

Történeti háttér: A „tripas à moda do Porto” a portugál konyha egyik legismertebb belsőségekből készült étele, melyet már a 15. század óta főznek Portó városában. Az étel hagyományosan a város lakóinak találékonyságát tükrözi, akik a húsokat a hadseregnek adták, és maguknak csak a pacalt tartották meg. Technikai tanács: A pacal főzése időigényes, de megéri – a hosszú főzés során a szálkás textúra omlóssá válik, míg a vörösbor mély, gazdag ízt ad a szósznak. Ahogy a ragu lassan rotyog, a konyhát betölti az édes hagyma, bor és babér meleg illata. Felhasználói élmény: Ez az étel kiváló választás egy hűvös estén, friss kenyérrel tálalva, akár ünnepi alkalomra is – a gazdag ízvilág garantáltan mély nyomot hagy.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhabelsőség (pacal)
2 db Vöröshagyma
4 db Fokhagyma
2 db Sárgarépa
2 ek. Paradicsompüré
200 ml Vörösbor
2 db Babérlevél
1 tk. Őrölt pirospaprika
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pacalt alaposan tisztítsd meg, majd forrald elő enyhén sós vízben 10 percig. Ezután öntsd le a vizet, és öblítsd le hideg vízzel.

    Az előfőzés segít eltávolítani az erőteljes szagokat és tisztítja a húst.

    2

    A hagymát, fokhagymát és répát vágd apróra. Egy nagyobb lábasban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg a hagymát üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és répát.

    A hagyma dinsztelése közben egy csipet só gyorsítja a puhulást.

    3

    Add hozzá a pacalt a zöldségekhez, pirítsd 5 percig, majd szórd rá a pirospaprikát. Keverd gyorsan el, hogy ne égjen meg.

    A pirospaprikát mindig tűzről levéve add a zsiradékhoz, így megőrizheted szép színét és elkerülöd a keserűséget.

    4

    Add hozzá a paradicsompürét és keverd el. Öntsd rá a vörösbort, majd dobd bele a babérleveleket is. Fedd le, és főzd alacsony lángon 1,5 órán keresztül.

    Ha túl sűrű lenne a ragu, egy kevés vízzel pótolhatod főzés közben.

    5

    A főzés végén ízesítsd sóval és borssal. A pacal akkor van kész, ha puha, és a szósz sűrű, sötét színű.

    Pihentesd az ételt tálalás előtt 10 percig fedő alatt – így még jobban összeérnek az ízek.