A pacalt alaposan tisztítsd meg, majd forrald elő enyhén sós vízben 10 percig. Ezután öntsd le a vizet, és öblítsd le hideg vízzel.
Az előfőzés segít eltávolítani az erőteljes szagokat és tisztítja a húst.
A hagymát, fokhagymát és répát vágd apróra. Egy nagyobb lábasban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg a hagymát üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és répát.
A hagyma dinsztelése közben egy csipet só gyorsítja a puhulást.
Add hozzá a pacalt a zöldségekhez, pirítsd 5 percig, majd szórd rá a pirospaprikát. Keverd gyorsan el, hogy ne égjen meg.
A pirospaprikát mindig tűzről levéve add a zsiradékhoz, így megőrizheted szép színét és elkerülöd a keserűséget.
Add hozzá a paradicsompürét és keverd el. Öntsd rá a vörösbort, majd dobd bele a babérleveleket is. Fedd le, és főzd alacsony lángon 1,5 órán keresztül.
Ha túl sűrű lenne a ragu, egy kevés vízzel pótolhatod főzés közben.
A főzés végén ízesítsd sóval és borssal. A pacal akkor van kész, ha puha, és a szósz sűrű, sötét színű.
Pihentesd az ételt tálalás előtt 10 percig fedő alatt – így még jobban összeérnek az ízek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.