A gombát apróra vágd és a zöldhagymát is szeleteld fel. A fokhagymát zúzd össze.
A gomba aprítása fontos, mert így jobban elvegyül a húsos keverékben.
A darált csirkehúst keverd össze a felaprított gombával, zöldhagymával, fokhagymával és egy tojással.
A gomba hozzáadása szaftosabbá és ízesebbé teszi a húst.
Add hozzá a szójaszószt, mirint és a cukrot, majd jól keverd össze a masszát, hogy egyenletesen eloszoljanak az ízek.
A mirin ad egy kis édes-savanyú ízt, amely kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét.
Formázz a keverékből kis gombócokat (kb. dió nagyságúra), majd melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal.
Ha nedves kézzel formázod a gombócokat, könnyebben elkerülheted, hogy hozzáragadjon a keverék.
A gombócokat helyezd a serpenyőbe, és közepes lángon süsd őket 5-6 percig, amíg szép aranybarna kérget nem kapnak.
Ne zsúfold össze a gombócokat a serpenyőben, hogy minden oldaluk egyenletesen megpirulhasson.
Ha elkészültek, tálald a tsukune gombócokat friss szezámmaggal megszórva és egy kis szójaszósszal.
A szezámmag hozzáadása extra ropogós textúrát ad, és még ízesebbé teszi a gombócokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.