Tsukune gombócok gombával, szójaszósszal tálalva

Tsukune gombával

A Tsukune egy tradicionális japán étel, amely csirkehúsos gombócokból készül, melyeket gyakran grilleznek és szójaszósszal tálalnak. Az étel a japán izakaya bárok egyik népszerű fogása, és az idők során különböző variációkban készült. A gombócok puha textúrája és a gomba, valamint a szójaszósz íze mind hozzájárulnak a Tsukune gazdag és ínycsiklandó ízéhez. Képzeld el, ahogy a gombócokat a friss szójaszósszal és szezámmaggal szórva tálalod, miközben a különleges fűszerek még jobban kiemelik a japán étkezések gazdag ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Darálthús (csirke)
150 g Gomba (pl. csiperke)
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
1 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk. Cukor
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát apróra vágd és a zöldhagymát is szeleteld fel. A fokhagymát zúzd össze.

    A gomba aprítása fontos, mert így jobban elvegyül a húsos keverékben.

    2

    A darált csirkehúst keverd össze a felaprított gombával, zöldhagymával, fokhagymával és egy tojással.

    A gomba hozzáadása szaftosabbá és ízesebbé teszi a húst.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, mirint és a cukrot, majd jól keverd össze a masszát, hogy egyenletesen eloszoljanak az ízek.

    A mirin ad egy kis édes-savanyú ízt, amely kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét.

    4

    Formázz a keverékből kis gombócokat (kb. dió nagyságúra), majd melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal.

    Ha nedves kézzel formázod a gombócokat, könnyebben elkerülheted, hogy hozzáragadjon a keverék.

    5

    A gombócokat helyezd a serpenyőbe, és közepes lángon süsd őket 5-6 percig, amíg szép aranybarna kérget nem kapnak.

    Ne zsúfold össze a gombócokat a serpenyőben, hogy minden oldaluk egyenletesen megpirulhasson.

    6

    Ha elkészültek, tálald a tsukune gombócokat friss szezámmaggal megszórva és egy kis szójaszósszal.

    A szezámmag hozzáadása extra ropogós textúrát ad, és még ízesebbé teszi a gombócokat.