Tsukune yakitori, csirkeh煤sgomb贸cok bambusz ny谩rson, sz贸jasz贸sszal 茅s szez谩mmaggal

Tsukune yakitori - csirkeh煤sgomb贸c

A tsukune yakitori a jap谩n konyha egyik tradicion谩lis 茅tel茅nek sz谩m铆t, amelyet gyakran t谩lalnak sz贸rakoz贸helyeken 茅s 茅ttermekben. A ny谩rson s眉lt csirkeh煤sgomb贸cok sz贸jasz贸sszal 茅s szez谩mmaggal 铆zes铆tve igaz谩n k眉l枚nleges 铆zeket hoznak. A gy枚kerei Toki贸ig ny煤lnak vissza, 茅s gyorsan elnyerte a jap谩n 茅tkez茅si kult煤ra egyik kedvenc 茅tel茅v茅 v谩lt. A yakitori sz贸 jelent茅se 鈥榥y谩rson s眉lt鈥, 茅s b谩rmilyen h煤sb贸l k茅sz铆thet艖, de a csirke 茅s a tsukune (csirkeh煤sgomb贸c) a leggyakoribb v谩ltozat.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Csirkeh煤s
50 g Panko morzsa
1 db Toj谩s
1 db V枚r枚shagyma
1 ek. Friss gy枚mb茅r
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Sz贸jasz贸sz
1 ek. Szez谩molaj
1 sz谩l Tavaszi hagyma
1 l S贸s v铆z
1 ek. Kecsketej
1 csipet Tengeri s贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A csirkeh煤st apr贸ra v谩gjuk, majd p眉r茅s铆tj眉k. Egy nagy t谩lban 枚sszekeverj眉k a p眉r茅s铆tett csirkeh煤st, toj谩st, panko morzs谩t, reszelt fokhagym谩t 茅s gy枚mb茅rt.

    Ha a h煤s t煤l s疟r疟 lenne, egy kis vizet is adhatunk hozz谩, hogy k枚nnyebben form谩zhat贸 legyen.

    2

    A hagym谩t apr贸ra v谩gjuk 茅s hozz谩adjuk a csirkeh煤sos kever茅khez. 脥zes铆tj眉k sz贸jasz贸sszal, szez谩molajjal, s贸val 茅s borssal.

    A tavaszi hagyma friss 铆zt ad a gomb贸coknak. Ne hagyd ki, mert a f疟szerek is sokkal finomabbak lesznek.

    3

    A kever茅kb艖l kis gomb贸cokat form谩lunk, 茅s mindegyiket felh煤zzuk egy bambusz ny谩rsra. Forr贸 s贸s v铆zben 5-7 percig f艖zz眉k 艖ket.

    Ha nem szeretn茅d a ny谩rsakat, k茅sz铆theted 艖ket serpeny艖ben is, de a v铆zben val贸 f艖z茅s seg铆t meg艖rizni a h煤s szaftoss谩g谩t.

    4

    A k茅sz gomb贸cokat egy serpeny艖ben egy kis ol铆vaolajon mindk茅t oldalukat pir铆tsuk meg, hogy sz茅p aranybarna k茅rget kapjanak.

    Pir铆t谩s k枚zben 眉gyelj r谩, hogy ne 茅gjenek meg, hanem sz茅pen ropog贸sak legyenek.

    5

    T谩lal谩s el艖tt locsold meg sz贸jasz贸sszal 茅s sz贸rd meg tavaszi hagym谩val 茅s szez谩mmaggal.

    A friss tavaszi hagyma a legjobb, mert 眉de 铆zt ad az 茅telnek, amit a pir铆t谩s kiemel.