Tunnbröd tejjel és vajjal készítve, frissen tålalva

Tunnbröd tejjel és vajjal készítve

A tunnbröd egy hagyomĂĄnyos svĂ©d lapos kenyĂ©r, amelyet gyakran hasznĂĄlnak reggelikĂ©nt vagy szendvicskĂ©nt. Az Ă©tel a skandinĂĄv konyha egyik alapĂ©tkezĂ©se, Ă©s a vajjal Ă©s tejjel törtĂ©nƑ tĂĄlalĂĄs friss, gazdag Ă­zt ad a kenyĂ©rnek. A tunnbröd könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s mivel nem tĂșl vastag, gyorsan ĂĄtpirul a serpenyƑben. Az Ă©tel ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy gyors reggelihez, vagy akĂĄr egy kis kĂ©nyeztetƑ uzsonnĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Tunnbröd (svĂ©d lapos kenyĂ©r)
⭕ 100 ml Tej
⭕ 30 g Vaj
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tunnbrödetet melegĂ­tsd fel egy serpenyƑben közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten. Ha nem friss a kenyĂ©r, melegĂ­tĂ©s elƑtt enyhĂ©n locsold meg egy kis vĂ­zzel, hogy lĂĄgyabbĂĄ vĂĄljon.

    A friss tunnbröd gyorsabban åtmelegszik, de ha nem friss, akkor érdemes egy kicsit vízzel pótolni a nedvességet, hogy ne szåradjon ki.

    2

    Miközben a kenyér melegszik, olvaszd meg a vajat egy kis låbasban, majd öntsd hozzå a tejet és egy csipet sót. Keverd jól össze.

    Ne forrald fel a tejet, csak melegítsd fel a vajjal, hogy ne veszítse el a krémes ållagåt.

    3

    A meleg, puha tunnbrödet öntsd meg a vajjal és tejjel, majd tålald frissen.

    A tej Ă©s vaj keverĂ©ke nagyon gazdag Ă­zt ad, de ha szeretnĂ©d, teheted a keverĂ©ket kĂŒlön tĂĄlba, hogy mindenki a sajĂĄt Ă­zlĂ©se szerint öntse.