Turkey roulade with cranberries served with vegetables.

Turkey roulade with cranberries

A pulykarolád aszalt vörösáfonyával egy elegáns és ünnepi fogás, amely tökéletes választás különleges alkalmakra. Az édes vörösáfonya és a krémsajt krémessége gyönyörűen harmonizál a pulyka ízével, miközben a spenót frissességet kölcsönöz az ételnek. Ezt az ételt gyakran készítik karácsonykor vagy más ünnepi eseményeken, mivel egyszerűen elkészíthető, mégis lenyűgözően mutat az asztalon. A konyhai zsineggel összeállított roládot hagyományosan serpenyőben pirítják, majd lassan párolják, hogy a hús szaftos és omlós legyen. Ez a fogás nemcsak ízében, hanem megjelenésében is garantáltan lenyűgözi a vendégeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Turkey breast
100 g Dried cranberries
150 g Cream cheese
100 g Spinach
2 gerezd Garlic
2 ek. Olive oil
1 tk. Salt
1 tk. Black pepper
200 ml Chicken stock
1 ág Thyme
30 g Butter
1 cs. Kitchen string

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a pulykamell filét vékony, egyenletes szeletre, hogy feltekerhető legyen. Fedd le fóliával, és klopfold ki enyhén, hogy egyforma vastagságú legyen.

    A pulykamell szeleteket érdemes kissé hűteni klopfolás előtt, így könnyebb velük dolgozni és nem szakadnak szét. Ne klopfold túl vékonyra, mert akkor kiszárad sütés közben.

    2

    Keverd össze a krémsajtot a finomra aprított fokhagymával, sóval és borssal. Add hozzá az előzetesen megmosott és lecsöpögtetett spenótot, majd keverd jól össze.

    A krémsajtot szobahőmérsékleten könnyebb elkeverni. A spenótot alaposan mosd meg, és szárítsd meg, hogy ne legyen vizes a töltelék.

    3

    Terítsd ki a pulykamell szeletet, és egyenletesen kend meg a krémsajtos keverékkel. Szórd meg az aszalt vörösáfonyával, majd óvatosan tekerd fel, mint egy roládot.

    Ne töltsd túl a húst, mert akkor sütés közben kifolyhat a töltelék. A roládot szorosan tekerd fel, hogy szép formája legyen.

    4

    Kötözd össze a roládot konyhai zsineggel, hogy sütés közben megtartsa formáját.

    A zsineget ne húzd túl szorosra, mert akkor deformálódhat a rolád. A zsineg segít abban, hogy a rolád egyenletesen süljön át.

    5

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat, majd pirítsd meg a rolád minden oldalát, amíg aranybarna nem lesz.

    A vaj és az olívaolaj kombinációja segít abban, hogy a rolád szép színt kapjon, és ne égjen meg. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor a hús párolódni fog, nem pirulni.

    6

    Öntsd a csirkealaplevet a serpenyőbe, adj hozzá egy ág friss kakukkfüvet, és fedd le. Lassú tűzön párold 30-35 percig, amíg a hús teljesen átsül.

    A csirkealaplé helyett használhatsz fehérbort is. A kakukkfű helyett más fűszernövényt is használhatsz, például rozmaringot vagy zsályát. A hús átsültségét hústermométerrel ellenőrizheted.

    7

    Vedd ki a roládot a serpenyőből, és hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt felszeleteled.

    A pihentetés segít abban, hogy a hús szaftos maradjon, és ne száradjon ki szeletelés közben.

    8

    Tálald a szeletelt roládot párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével, és locsold meg a csirkealapléből készült mártással.

    A mártást egy kevés tejszínnel sűrítheted, ha túl híg lenne. A rolád hidegen is finom, például szendvicsbe.