Vágd a pulykamell filét vékony, egyenletes szeletre, hogy feltekerhető legyen. Fedd le fóliával, és klopfold ki enyhén, hogy egyforma vastagságú legyen.
A pulykamell szeleteket érdemes kissé hűteni klopfolás előtt, így könnyebb velük dolgozni és nem szakadnak szét. Ne klopfold túl vékonyra, mert akkor kiszárad sütés közben.
Keverd össze a krémsajtot a finomra aprított fokhagymával, sóval és borssal. Add hozzá az előzetesen megmosott és lecsöpögtetett spenótot, majd keverd jól össze.
A krémsajtot szobahőmérsékleten könnyebb elkeverni. A spenótot alaposan mosd meg, és szárítsd meg, hogy ne legyen vizes a töltelék.
Terítsd ki a pulykamell szeletet, és egyenletesen kend meg a krémsajtos keverékkel. Szórd meg az aszalt vörösáfonyával, majd óvatosan tekerd fel, mint egy roládot.
Ne töltsd túl a húst, mert akkor sütés közben kifolyhat a töltelék. A roládot szorosan tekerd fel, hogy szép formája legyen.
Kötözd össze a roládot konyhai zsineggel, hogy sütés közben megtartsa formáját.
A zsineget ne húzd túl szorosra, mert akkor deformálódhat a rolád. A zsineg segít abban, hogy a rolád egyenletesen süljön át.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat, majd pirítsd meg a rolád minden oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
A vaj és az olívaolaj kombinációja segít abban, hogy a rolád szép színt kapjon, és ne égjen meg. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor a hús párolódni fog, nem pirulni.
Öntsd a csirkealaplevet a serpenyőbe, adj hozzá egy ág friss kakukkfüvet, és fedd le. Lassú tűzön párold 30-35 percig, amíg a hús teljesen átsül.
A csirkealaplé helyett használhatsz fehérbort is. A kakukkfű helyett más fűszernövényt is használhatsz, például rozmaringot vagy zsályát. A hús átsültségét hústermométerrel ellenőrizheted.
Vedd ki a roládot a serpenyőből, és hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt felszeleteled.
A pihentetés segít abban, hogy a hús szaftos maradjon, és ne száradjon ki szeletelés közben.
Tálald a szeletelt roládot párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével, és locsold meg a csirkealapléből készült mártással.
A mártást egy kevés tejszínnel sűrítheted, ha túl híg lenne. A rolád hidegen is finom, például szendvicsbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.