TĂșrĂłs-citromos habkarika tĂĄlalva

TĂșrĂłs-citromos habkarika

A habkarika a klasszikus ĂŒnnepi Ă©dessĂ©gek közĂ© tartozik, de ebben a vĂĄltozatban a tĂșrĂł Ă©s a citrom frissessĂ©ge egyedivĂ© teszi. Ez a könnyƱ Ă©s habos sĂŒtemĂ©ny kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi alkalmakra, de egy hĂ©tköznapi dĂ©lutĂĄni nassolĂĄshoz is tökĂ©letes. A habcsĂłk ĂĄllagĂĄnak tökĂ©letesĂ­tĂ©se aprĂł trĂŒkköket igĂ©nyel, pĂ©ldĂĄul a tojĂĄsfehĂ©rje megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©kleten valĂł felverĂ©se Ă©s a lassĂș szĂĄrĂ­tĂĄs. Ha szereted a könnyed, lĂ©gies Ă©dessĂ©geket, ezt a receptet mindenkĂ©pp prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 50 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 3 db TojĂĄsfehĂ©rje
⭕ 150 g Kristálycukor
⭕ 50 g Porcukor
⭕ 100 g Friss tĂșrĂł
⭕ 1 db CitromhĂ©j (reszelt)
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 tk. KemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©ket egy csipet sĂłval kemĂ©ny habbĂĄ verjĂŒk, majd fokozatosan hozzĂĄadjuk a kristĂĄlycukrot, miközben folyamatosan verjĂŒk.

    A só segít stabilizålni a habot, így könnyebben lesz kemény és tartós.

    2

    Addig verjĂŒk, amĂ­g a hab fĂ©nyes Ă©s kemĂ©ny nem lesz, majd Ăłvatosan beleforgatjuk a porcukrot Ă©s a kemĂ©nyĂ­tƑt.

    A porcukrot Ă©s a kemĂ©nyĂ­tƑt szitĂĄlva adjuk hozzĂĄ, hogy ne legyen csomĂłs a hab.

    3

    A tĂșrĂłt villĂĄval ĂĄttörjĂŒk, majd hozzĂĄkeverjĂŒk a reszelt citromhĂ©jat, a citromlevet Ă©s a vanĂ­liĂĄs cukrot.

    Ha a tĂșrĂł tĂșl szĂĄraz, egy kevĂ©s tejföllel lazĂ­thatjuk.

    4

    A tĂșrĂłs keverĂ©ket Ăłvatosan beleforgatjuk a felvert tojĂĄsfehĂ©rje habba, ĂŒgyelve arra, hogy ne törjön össze.

    A habot alulrĂłl felfelĂ©, körkörös mozdulatokkal forgassuk bele, hogy minĂ©l kevesebb levegƑ tĂĄvozzon.

    5

    A habot csillagcsöves habzsĂĄkba töltjĂŒk, majd sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire kis karikĂĄkat nyomunk belƑle.

    Ha nincs habzsĂĄkunk, vastagabb zacskĂł sarkĂĄt levĂĄgva is kĂ©szĂ­thetĂŒnk habkarikĂĄkat.

    6

    A habkarikĂĄkat 100°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben kb. 90 percig szĂĄrĂ­tjuk, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłsak, belĂŒl pedig kissĂ© lĂĄgyak maradjanak.

    Fontos a lassĂș szĂĄrĂ­tĂĄs, hogy a habkarikĂĄk ne Ă©gjenek meg. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, vegyĂŒk lejjebb a hƑfokot.

    7

    A sĂŒtƑbƑl kivĂ©ve hagyjuk teljesen kihƱlni, majd tĂĄlalhatjuk.

    A habkarikĂĄkat lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł dobozban tĂĄroljuk, hogy megƑrizzĂ©k ropogĂłssĂĄgukat.