Kezd a tĂ©szta elĆkĂ©szĂtĂ©sĂ©vel: Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt.
A lisztet Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy a tĂ©szta könnyebb Ă©s levegĆsebb legyen.
A meleg vĂzhez add hozzĂĄ a cukrot, majd szĂłrd bele az Ă©lesztĆt. Keverd el, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztĆ felfutjon.
A vĂz ne legyen tĂșl forrĂł, mert az elpusztĂtja az Ă©lesztĆt. A megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©klet kb. 30-35°C.
EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztĆs keverĂ©ket a liszthez, majd add hozzĂĄ az olĂvaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel vagy dagasztĂł gĂ©ppel körĂŒlbelĂŒl 10 percig, amĂg sima Ă©s rugalmas lesz.
A tĂ©szta akkor jĂł, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl Ă©s nem ragad. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet, ha tĂșl szĂĄraz, egy kevĂ©s vizet.
FormĂĄzz belĆle egy gömböt, Ă©s tedd vissza a tĂĄlba, majd takard le egy nedves konyharuhĂĄval. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄt, hogy megkeljen.
A tĂ©sztĂĄt meleg helyen keleszd, pl. a sĂŒtĆben alacsony hĆfokon vagy egy radiĂĄtor közelĂ©ben. A nedves konyharuha megakadĂĄlyozza, hogy a tĂ©szta kiszĂĄradjon.
Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂtsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 rĂ©szre. Minden darabot hengerrĂ© formĂĄzz, majd azokat pereccĂ© csavarhatod.
A munkafelĂŒletet lisztezd be, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le. A pereceket prĂłbĂĄld egyforma mĂ©retƱre formĂĄzni, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.
A friss chili paprikĂĄkat vĂĄgd aprĂł darabokra, Ă©s keverd össze egy kis olĂvaolajjal. Ha mĂ©g tĂŒzesebbre szeretnĂ©d, adj hozzĂĄ egy csipet cayenne borsot is.
A chili paprikĂĄt Ăłvatosan kezeld, hasznĂĄlj kesztyƱt, hogy elkerĂŒld a bĆr irritĂĄciĂłjĂĄt. A magok eltĂĄvolĂtĂĄsĂĄval csökkentheted a csĂpĆssĂ©get.
Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, majd adj hozzĂĄ szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Ebben a vĂzben blanszĂrozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki Ćket egy szƱrĆkanĂĄllal.
A szĂłdabikarbĂłna segĂt a pereceknek a jellegzetes szĂn Ă©s ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©ben. Ne fĆzd tĂșl a pereceket, mert akkor tĂșl puhĂĄk lesznek.
Helyezd a pereceket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, majd szĂłrd meg az aprĂłra vĂĄgott chili keverĂ©kkel. ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben 200°C-on sĂŒsd 15-20 percig, amĂg aranybarnĂĄra sĂŒlnek.
Figyeld a pereceket sĂŒtĂ©s közben, mert könnyen megĂ©ghetnek. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hĆfokot.
Hagyd a pereceket egy kicsit hƱlni, majd tålald. Jó étvågyat!
A perecek frissen a legfinomabbak, de légmentesen zåródó dobozban néhåny napig eltarthatók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.