Fahéjas-mézes ünnepi gofri tálalva

Ünnepi Gofri

A fahéjas-mézes gofri az ünnepi szezon egyik kedvenc édessége, amely tökéletes választás egy karácsonyi reggelire vagy egy meghitt családi összejövetelre. A belga eredetű gofri évek alatt számos változáson ment keresztül, és a fahéj-méz kombináció az egyik legfinomabb változat, amely tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz. Az aranybarna, ropogós gofri friss gyümölcsökkel és mézzel tálalva garantáltan elvarázsol mindenkit az asztalnál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
50 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
60 g Olvasztott vaj
5 g Fahéj
20 g Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sót egy nagy tálban összekeverjük. Ez biztosítja, hogy az összetevők egyenletesen oszoljanak el a tésztában.

    Érdemes a száraz hozzávalókat szitán átszitálni, hogy elkerüljük a csomósodást és levegősebb legyen a tészta.

    2

    A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat és a mézet. Alaposan elkeverjük, hogy a nedves hozzávalók teljesen elegyedjenek.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a többi nedves hozzávalóhoz, mert megfőzheti a tojásokat.

    3

    A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát, mert akkor a gofri nem lesz könnyű és levegős.

    Csak addig keverd a tésztát, amíg a száraz és nedves hozzávalók éppen össze nem állnak. A csomók nem ártanak, sőt, jót tesznek a gofri állagának.

    4

    A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.

    Ha új a gofrisütőd, érdemes többször is kikenni az első néhány gofri sütése előtt, hogy biztosan ne ragadjon le.

    5

    Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    6

    A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    Ha egymásra rakod a gofrikat, megpuhulnak. A rács segít, hogy a gőz távozzon és ropogós maradjon.

    7

    Tálaláskor friss gyümölcsökkel, porcukorral és egy kis extra mézzel díszítjük, hogy igazán ünnepi legyen.

    A gofrikat melegen tálald, mert akkor a legfinomabbak. Kínálhatsz mellé tejszínhabot, csokoládéöntetet vagy lekvárt is.