Vegán céklás rizottó tálalva

Vegán céklás rizottó

A vegán céklás rizottó egy gyönyörűen színes és tápláló fogás, amely az olasz konyha klasszikusát ötvözi a friss cékla természetes édességével. Ez az étel nemcsak látványos, de ízvilágában is lenyűgöző, és tökéletesen illik egy elegáns vacsorához vagy egy könnyed hétköznapi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Arborio rizs
300 g Cékla
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldség alaplé
50 g Növényi vaj
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss kakukkfű
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, és reszeld le durvára. A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel.

    A cékla levétől a kezed piros lesz, használj gumikesztyűt.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a vöröshagymát 3-4 percig, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megkeseredik.

    3

    Add hozzá a reszelt céklát, és párold 5 percig, hogy kiengedje a levét. Ízesítsd sóval, borssal és a friss kakukkfűvel.

    A cékla erősen fog, ezért használj kesztyűt a reszeléshez, hogy elkerüld a kéz elszíneződését.

    4

    Szórd bele az Arborio rizst, és pirítsd 2 percig, amíg enyhén áttetszővé válik.

    A rizst addig pirítsd, amíg a szemek enyhén áttetszővé válnak, ez segít, hogy a rizottó krémesebb legyen.

    5

    Lassan adagold hozzá a meleg zöldség alaplevet, mindig csak egy merőkanállal, és folyamatosan kevergesd, amíg a rizs magába szívja a folyadékot. Ismételd ezt addig, amíg a rizs krémes és puha lesz (kb. 20-25 perc).

    Fontos, hogy a zöldség alaplé forró legyen, mert ha hideg alaplevet öntesz a rizshez, az lelassítja a főzési folyamatot. A folyamatos kevergetés elengedhetetlen a krémes állag eléréséhez.

    6

    A főzés végén keverd hozzá a növényi vajat és a citromlevet, hogy a rizottó extra krémes legyen.

    A növényi vaj és a citromlé még krémesebbé és frissebbé teszi a rizottót.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és kínáld melegen.

    Egy kevés vegán parmezán sajtot is szórhatsz a tetejére tálaláskor, hogy még gazdagabb legyen az íze.