Vegán töltött paprika bulgurral tálalva

Vegán töltött paprika bulgurral

A töltött paprika egy klasszikus étel, amely számos kultúrában népszerű. A hagyományos magyar változat darált hússal és rizzsel készül, de a vegán verzió is ugyanolyan laktató és ízletes. A bulgur tökéletes alapanyag ehhez az ételhez, mert gyorsan elkészül és kellemes textúrát ad a tölteléknek. Ez a recept ideális azoknak, akik szeretnék kipróbálni a húsmentes alternatívákat, miközben egy tápláló és finom fogást készítenek. Tálald friss petrezselyemmel és élvezd ezt az egyszerű, de nagyszerű vegán ételt!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kaliforniai paprika
150 g Bulgur
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Cukkini
1 csokor Petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Őrölt pirospaprika
250 ml Zöldségleves alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a paprikákat, vágd le a tetejüket, és távolítsd el a magházukat. Ügyelj arra, hogy a paprika falai ne sérüljenek meg.

    A paprika tetejét ne dobd ki, később a töltelék lefedésére használhatod, így megakadályozhatod, hogy a töltelék kiszáradjon sütés közben.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, cukkinit és paradicsomot. A petrezselymet is vágd finomra.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, így egyenletesen fognak megpuhulni.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    Alacsony lángon dinszteld a hagymát, hogy ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    Add hozzá a cukkinit és a paradicsomot, majd párold 5 percig, amíg kissé megpuhulnak.

    Ha a paradicsom nagyon leveses, egy kis paradicsompürével sűrítheted a ragut.

    5

    Öntsd hozzá a bulgurt, keverd össze az alapanyagokat, majd öntsd fel a zöldségleves alaplével. Főzd alacsony lángon, amíg a bulgur magába szívja a folyadékot.

    A bulgur főzése közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az edény aljára.

    6

    Ízesítsd sóval, borssal és őrölt pirospaprikával, majd keverd bele az aprított petrezselymet.

    Kóstold meg a tölteléket, és ízesítsd bátran, mert a paprika is elvesz valamennyit az ízekből.

    7

    Töltsd meg a paprikákat a bulguros keverékkel, és helyezd őket egy sütőedénybe.

    A paprikákat ne töltsd túl, mert sütés közben a bulgur megduzzadhat és szétrepesztheti a paprikát. Ha marad töltelék, a sütőedény aljára is szórhatod.

    8

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 25-30 percig, amíg a paprika megpuhul és kissé megpirul.

    Ha a paprika teteje túl gyorsan pirulna, takard le alufóliával.

    9

    Hagyd kicsit hűlni, majd tálald friss petrezselyemmel megszórva.

    Tálalás előtt csepegtess rá egy kevés olívaolajat a még intenzívebb ízélményért.