Először készítsd elő az összes zöldséget: szeleteld fel a shiitake gombát, aprítsd a gyömbért és fokhagymát, vágd fel a bok choy-t, és karikázd fel a zöldhagymát. Ezzel időt spórolsz meg a főzés során.
Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel a zöldségalaplevet közepes lángon. Ne forrald fel túl erősen, inkább csak gyöngyözzön – így megőrzi a friss zöldséges aromáját.
Add hozzá a miso pasztát, szójaszószt, gyömbért és fokhagymát a leveshez. Jól keverd el, amíg a miso teljesen feloldódik. Ez az ízesítés fogja megadni az alaplé karakterét.
Tedd bele a shiitake gombát és főzd 5 percig, majd add hozzá a bok choy-t és a kukoricát, és főzd további 3 percig. Így minden zöldség roppanós marad, és nem fő szét.
Külön edényben főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint. Ha kész, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne főjön tovább. Egy kevés szezámolajjal átkeverve megelőzheted az összetapadást.
Tedd a főtt tésztát mély tálakba, majd merd rá a zöldséges, misós alaplevet. Ügyelj arra, hogy minden tálba kerüljön a gombából, bok choyból és kukoricából is.
A tálalásnál szórd meg zöldhagymával, díszítsd nori lappal, és locsold meg egy kevés szezámolajjal. Tipp: a forró alaplé illata még intenzívebb lesz, ha közvetlenül tálalás előtt adod hozzá az olajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.