Vegetáriánus ramen tálalva zöldségekkel

Vegetarian Ramen (zöldségalaplével)

A vegetáriánus ramen a modern japán konyha egyik legkreatívabb újítása, amely a hagyományos ízeket kombinálja az egészséges életmóddal. A klasszikus húsos ramen alternatívájaként a 21. század elején vált népszerűvé, különösen nagyvárosok vegetáriánus éttermeiben. Ahogy a shiitake gomba és a bok choy illata elkezdi átjárni a konyhát, az érzés olyan, mintha egy japán kisvendéglőbe csöppentél volna. A miso és szójaszósz egyensúlyának megtalálása kulcsfontosságú – ha túl sok a miso, a leves túlságosan sűrű lesz, míg kevés szójaszósz esetén hiányzik az umami mélysége. Tipp: a zöldségalaplevet főzd előző nap, hogy még intenzívebb ízvilágot kapj. Ez a ramen tökéletes hétköznapi vacsorának vagy hétvégi ebédnek, ha valami táplálóra, mégis könnyedre vágysz. Tálald stílusosan, és élvezd a japán konyha vegetáriánus oldalát!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Zöldségalaplé
25 g Miso paszta
20 ml Szójaszósz
10 g Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
100 g Bok choy
100 g Friss shiitake gomba
50 g Kukorica
30 g Zöldhagyma
10 ml Szezámolaj
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő az összes zöldséget: szeleteld fel a shiitake gombát, aprítsd a gyömbért és fokhagymát, vágd fel a bok choy-t, és karikázd fel a zöldhagymát. Ezzel időt spórolsz meg a főzés során.

    2

    Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel a zöldségalaplevet közepes lángon. Ne forrald fel túl erősen, inkább csak gyöngyözzön – így megőrzi a friss zöldséges aromáját.

    3

    Add hozzá a miso pasztát, szójaszószt, gyömbért és fokhagymát a leveshez. Jól keverd el, amíg a miso teljesen feloldódik. Ez az ízesítés fogja megadni az alaplé karakterét.

    4

    Tedd bele a shiitake gombát és főzd 5 percig, majd add hozzá a bok choy-t és a kukoricát, és főzd további 3 percig. Így minden zöldség roppanós marad, és nem fő szét.

    5

    Külön edényben főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint. Ha kész, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne főjön tovább. Egy kevés szezámolajjal átkeverve megelőzheted az összetapadást.

    6

    Tedd a főtt tésztát mély tálakba, majd merd rá a zöldséges, misós alaplevet. Ügyelj arra, hogy minden tálba kerüljön a gombából, bok choyból és kukoricából is.

    7

    A tálalásnál szórd meg zöldhagymával, díszítsd nori lappal, és locsold meg egy kevés szezámolajjal. Tipp: a forró alaplé illata még intenzívebb lesz, ha közvetlenül tálalás előtt adod hozzá az olajat.