Vetkoek darált húsos töltelékkel, sült tésztában gazdag étel

Vetkoek darált húsos töltelékkel

A vetkoek egy hagyományos dél-afrikai étel, amelyet gyakran húsos töltelékkel készítenek. A töltött tészta ropogós külsőt és ínycsiklandó tölteléket kap, amely a fűszerekkel és a pirított hús ízével tökéletes harmóniát alkot. Ez az étel ideális választás egy gyors és ínycsiklandó ebédhez vagy vacsorához, amit akár vendégeknek is tálalhatsz. A vetkoek különleges íze és könnyű elkészíthetősége miatt egyre népszerűbbé vált világszerte.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
10 g Élesztő
1 tk. Cukor
250 ml Meleg víz
1 tk.
2 ek. Olaj
300 g Darált hús (sertés vagy marha)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Koriander
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot, sót, majd fokozatosan adj hozzá meleg vizet. Add hozzá az olajat, és dagaszd a tésztát simára és rugalmasra.

    A víz hőmérséklete kulcsfontosságú! Ha túl forró, megölheti az élesztőt. 38-40 °C ideális.

    2

    Tedd a tésztát egy olajozott tálba, takard le, és hagyd pihenni meleg helyen 1 órán keresztül, hogy megkeljen.

    A tésztát meleg helyen keleszd, például egy fűtött konyhában, hogy gyorsabban keljen.

    3

    Amíg a tészta kel, készítsd el a tölteléket. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és párold meg egy serpenyőben olajon.

    A hagyma üvegesedése előtt ne hagyd, hogy megégjen, mert keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, majd pirítsd meg. Ha a hús elkészült, add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát. Főzd még 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A hús pörkölése előtt hagyjuk kicsit pirulni, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    5

    Amikor a tészta megkelt, oszd kisebb darabokra, és formázz belőle kis gömböket. Nyújtsd ki őket, majd tedd bele a kész húsos tölteléket, és hajtsd össze a tésztát. Sütés előtt egy kicsit hagyd pihenni.

    Ne túl vastagra nyújtsd a tésztát, hogy szép aranybarna kérget kapjon.

    6

    A töltött tésztát forró olajban süsd ki aranybarnára. A sült tésztákat papírtörlőn pihentesd, hogy a felesleges olajat leitatd.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú! Ha túl alacsony, a tészta meg fog ázni, ha túl magas, megéghet.

    7

    Tálald a kész vetkoeket forrón, friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége és színe kiemeli a színes tölteléket, és még ínycsiklandóbbá teszi.