A garnélát pucold meg és tisztítsd meg. A sertéshúst vágd apróra, vagy használj darált húst. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel finomra.
A garnélát érdemes előre bepácolni egy kevés szójaszósszal és gyömbérrel, hogy ízesebb legyen.
Egy serpenyőben melegíts fel olajat, majd dinszteld meg benne a hagymát és fokhagymát. Add hozzá a sertéshúst, pirítsd 2-3 percig, majd add hozzá a garnélát, hal szószt, cukrot, sót és borsot. Főzd, amíg minden átsül és ízes lesz. Tedd félre hűlni.
A hal szószt óvatosan adagold, mert nagyon sós. Kóstold meg a tölteléket, mielőtt a tésztába töltöd.
A tésztához keverd össze a tápióka keményítőt a forró vízzel fokozatosan, míg rugalmas, enyhén tapadós tésztát kapsz. Amikor kihűlt, gyúrd simára.
A vizet lassan adagold a tápióka keményítőhöz, hogy ne csomósodjon össze. A tésztát alaposan gyúrd össze, hogy rugalmas legyen.
Vágd a tésztát kis adagokra. Minden darabot nyújtsd ki vékony kör alakúra, majd helyezz a közepébe egy kevés húsos-garnélás tölteléket. Hajtsd félbe, és nyomd össze a széleket.
A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, hogy áttetsző legyen. A széleket alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben.
Egy fazékban forralj vizet, majd tedd bele a tésztabatyukat. Amikor felúsznak a víz tetejére, még főzd további 1-2 percig, majd szűrd le és olajozd meg őket enyhén, hogy ne ragadjanak össze.
A tésztabatyukat óvatosan tedd a forró vízbe, hogy ne sérüljenek meg. Az olajozás segít, hogy ne ragadjanak össze.
Tálalás előtt melegíts kevés olajat, és locsold meg vele a bánh bột lọc-okat. Kínáld csípős hal szószos mártogatóval, aprított zöldhagymával megszórva.
A bánh bột lọc-okat tálalhatod egy kevés pirított hagymával megszórva, ami még ízletesebbé teszi.
Tipp: A töltelék variálható — akár csak rákos, akár csak sertéshúsos is lehet, attól függően, milyen ízvilágot kedvelsz.
A tápióka lisztet fokozatosan adagold a forró vízhez, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Alaposan keverd el minden adag után.
A kész tésztabatyuk áttetszőek és kissé rugalmasak lesznek — ez a bánh bột lọc egyik különlegessége!
A párolás során ügyelj arra, hogy a víz ne érje a dumplingokat, különben elázhatnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.