Az újhagymát karikázd fel, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le. Egy tálban keverd össze a darált csirkét, újhagymát, fokhagymát, gyömbért, szójaszószt, hal szószt, szezámolajat, sót és borsot.
A csirkét érdemes előre bepácolni, hogy ízesebb legyen. Használhatsz egy kevés rizsecetet is a pácoláshoz.
Keverd össze alaposan a tölteléket, hogy minden íz egyenletesen eloszoljon. Tedd félre 10 percre, hogy az ízek összeérjenek.
A tölteléket kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá még fűszereket.
Helyezz egy tésztalapot egy tiszta felületre. A közepére kanalazz egy teáskanálnyi csirkés tölteléket. Nedvesítsd be a tésztalap szélét vízzel, majd hajtsd félbe, és csipkézd össze a széleket.
A tésztalap szélét alaposan nedvesítsd be, hogy jól összeragadjon. A széleket villával is összenyomhatod.
Egy tapadásmentes serpenyőben melegíts fel egy evőkanál növényi olajat. Tedd bele a dumplingokat, és süsd őket 2-3 percig, amíg az aljuk aranybarnára pirul.
A dumplingokat közepes lángon süsd, hogy ne égjenek meg.
Önts hozzá 100 ml vizet, azonnal fedd le, és párold a dumplingokat 5-6 percig, amíg a víz elpárolog. Ezáltal a tészta puha lesz, míg az alja ropogós marad.
A vizet óvatosan öntsd a serpenyőbe, hogy ne fröccsenjen. A fedőt szorosan zárd le, hogy a gőzben párolódjanak a dumplingok.
A fedő levétele után süsd további 1-2 percig, hogy az alja újra ropogós legyen. Tipp: ha teljesen puha dumplingokat szeretnél, gőzöld őket külön vízgőz fölött 10 percig.
A fedő levétele után figyelj oda, hogy a dumplingok ne égjenek meg.
Tálald szójaszószos vagy édes-chilis mártogatóval, friss apróra vágott újhagymával megszórva.
A dumplingokat tálalhatod egy kevés pirított szezámmaggal megszórva.
Tipp: Kiváló fogás uzsonnára, vendégváróként vagy ázsiai stílusú főételként, rizs és savanyúság mellé kínálva.
A rizslisztből készült tésztát érdemes azonnal felhasználni, mert hamar kiszárad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.