Vörösbabpürés tangyuan, szezámolajjal és cukorral tálalva

Vörösbabpürés Tangyuan

A Tangyuan egy tradicionális kínai édesség, amelyet a kínai újév és más ünnepi alkalmak során fogyasztanak. A töltött rizsliszt golyók, amelyek a legkülönbözőbb töltelékekkel készülhetnek, az édes, gazdag ízük miatt az egyik legnépszerűbb édesség. A vörösbabpüré és a szezámolaj kombinációja különleges ízt ad a hagyományos tangyuanhoz. Az étel nemcsak finom, hanem szimbolikus is: a golyók az egyesülést és a jólétet jelképezik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
150 ml Víz
100 g Vörösbabpüré
2 ek. Cukor
1 tk. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a vizet keverd össze egy tálban, hogy tésztát kapj. A tésztának simának és enyhén ragadósnak kell lennie.

    A rizsliszt pici darabos lehet, de ha túl ragacsos lesz, egy kevés extra lisztet is hozzáadhatsz.

    2

    A vörösbabpürét keverd össze a cukorral és a szezámolajjal. Formázz belőle kis golyókat, amik a tangyuan töltelékeként fognak szolgálni.

    A babpürét nem szabad túl hígra készíteni, mert akkor nem fogja jól kitölteni a golyókat. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés cukrot, hogy édesebb legyen.

    3

    A rizsliszt tésztájából formázz kis golyókat, és nyomd laposra. Helyezd a közepükbe a babpürét, majd zárd össze a tésztát és formázz belőle sima golyókat.

    Ügyelj arra, hogy a golyókat szorosan zárd le, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben.

    4

    Forralj fel vizet egy fazékban, és add hozzá a kész golyókat. Főzd őket 10-12 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    Ne tegyél túl sok golyót egyszerre a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    5

    Amikor a golyók feljöttek a víz tetejére, vedd ki őket, és tálald egy kis sziruppal vagy mézzel, ha édesebben szeretnéd.

    A főzés után a tangyuant frissen tálald, mert akkor a legfinomabb és a legpuhább.