A rizslisztet és a vizet keverd össze egy tálban, hogy tésztát kapj. A tésztának simának és enyhén ragadósnak kell lennie.
A rizsliszt pici darabos lehet, de ha túl ragacsos lesz, egy kevés extra lisztet is hozzáadhatsz.
A vörösbabpürét keverd össze a cukorral és a szezámolajjal. Formázz belőle kis golyókat, amik a tangyuan töltelékeként fognak szolgálni.
A babpürét nem szabad túl hígra készíteni, mert akkor nem fogja jól kitölteni a golyókat. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés cukrot, hogy édesebb legyen.
A rizsliszt tésztájából formázz kis golyókat, és nyomd laposra. Helyezd a közepükbe a babpürét, majd zárd össze a tésztát és formázz belőle sima golyókat.
Ügyelj arra, hogy a golyókat szorosan zárd le, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben.
Forralj fel vizet egy fazékban, és add hozzá a kész golyókat. Főzd őket 10-12 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok golyót egyszerre a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
Amikor a golyók feljöttek a víz tetejére, vedd ki őket, és tálald egy kis sziruppal vagy mézzel, ha édesebben szeretnéd.
A főzés után a tangyuant frissen tálald, mert akkor a legfinomabb és a legpuhább.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.