Vörösboros és aszalt szilvás gnocchi tálalva

Vörösboros és aszalt szilvás gnocchi

A vörösboros és aszalt szilvás gnocchi egy igazi különlegesség, amely a fűszeres, mély ízeket kedvelők számára tökéletes választás. A vörösboros mártás gazdagsága tökéletes harmóniát alkot az édes aszalt szilvával, míg a reszelt étcsokoládé különleges mélységet ad az ételnek. Ez a recept ideális az őszi és téli hónapokra, amikor egy meleg, gazdag desszerttel szeretnéd meglepni magadat vagy vendégeidet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
150 ml Vörösbor
100 g Aszalt szilva
40 g Méz
1 tk. Fahéj
100 ml Tejszín
30 g Porcukor
30 g Vaj
50 g Reszelt étcsokoládé
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A héjában főtt burgonya kevésbé szívja meg magát vízzel, így jobb állagú lesz a gnocchi.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A melegen áttört burgonya könnyebben formázható és kevésbé lesz ragacsos.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A tészta állaga nagyon fontos. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne sokat, mert akkor kemény lesz a gnocchi.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    Lisztezd be a munkalapot, hogy a tészta ne ragadjon le.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    Ne tegyél túl sok gnocchit egyszerre a vízbe, mert lehűtik a vizet és összeragadnak.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A pirítás segít, hogy a gnocchi kívül ropogós, belül puha legyen.

    7

    Egy kis lábosban keverd össze a vörösbort, a mézet, a fahéjat és a tejszínt, majd közepes lángon kezdd el főzni.

    A vörösbor válassz olyat, amit szívesen iszol, mert az íze érezhető lesz a mártásban.

    8

    Amikor a méz teljesen feloldódott, add hozzá az apróra vágott aszalt szilvát, és főzd, amíg a gyümölcs megpuhul és a mártás besűrűsödik.

    Az aszalt szilva minél apróbbra van vágva, annál jobban átjárja az íze a mártást.

    9

    Öntsd a vörösboros-aszalt szilvás mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Óvatosan forgasd össze, hogy a gnocchik ne törjenek össze.

    10

    Szórd meg porcukorral és reszelt étcsokoládéval az extra gazdag ízhatás érdekében.

    A reszelt étcsokoládé és porcukor édessége jól kiegészíti a vörösboros-aszalt szilvás mártás ízét.

    11

    Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra vörösboros szilvaszósszal és csokoládéreszelékkel megszórva!

    Azonnal tálalva a gnocchi megőrzi a legjobb állagát és ízét.