A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.
Egyforma méretűre vágd a burgonyát, hogy egyenletesen főjenek meg.
Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.
A burgonyát alaposan szárítsd le, hogy a tésztába ne kerüljön túl sok nedvesség. Minél jobban kihűl, annál könnyebb lesz vele dolgozni.
A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.
A liszt mennyisége a burgonya nedvességtartalmától függ. Lehet, hogy több vagy kevesebb liszt szükséges. A tészta ne legyen túl kemény, mert akkor a gnocchi rágós lesz.
A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.
A villa segítségével nem csak mintázatot adhatsz a gnocchinak, hanem a szósz is jobban megtapad rajta.
Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.
A gnocchi akkor van kész, amikor feljön a víz felszínére. Ne főzd túl, mert széteshet.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagymát és fokhagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a paradicsompürét, és keverd el alaposan. Főzd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsompüré rövid főzése segít kihozni az ízét.
Öntsd hozzá a vörösbort, és közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Használj jó minőségű vörösbort a szószhoz.
Add hozzá a kifőtt gnocchikat a szószhoz, majd óvatosan keverd össze, hogy jól bevonja őket.
Óvatosan keverd össze a gnocchikat a szósszal, hogy ne törjenek össze.
Tálalás előtt szórd meg frissen reszelt parmezánnal és aprított rozmaringgal.
A frissen reszelt parmezán és a rozmaring fokozza az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.