Vörösboros gnocchi tálalva

Vörösboros gnocchi

A vörösboros gnocchi egy gazdag, karakteres ízvilágú olasz fogás, amely tökéletes választás egy elegáns vacsorához. Az olasz konyhában a vörösboros szószok gyakran használtak a tészták és húsételek kiegészítésére. Ebben a receptben a puha, házi készítésű gnocchik egy ízletes vörösboros-paradicsomos mártásban fürdenek, amelyet rozmaring és parmezán egészít ki. Ha egy különleges, mégis könnyen elkészíthető olasz fogásra vágysz, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
200 ml Vörösbor
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olívaolaj
50 g Paradicsompüré
5 g Friss rozmaring
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    Egyforma méretűre vágd a burgonyát, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.

    A burgonyát alaposan szárítsd le, hogy a tésztába ne kerüljön túl sok nedvesség. Minél jobban kihűl, annál könnyebb lesz vele dolgozni.

    3

    A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.

    A liszt mennyisége a burgonya nedvességtartalmától függ. Lehet, hogy több vagy kevesebb liszt szükséges. A tészta ne legyen túl kemény, mert akkor a gnocchi rágós lesz.

    4

    A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.

    A villa segítségével nem csak mintázatot adhatsz a gnocchinak, hanem a szósz is jobban megtapad rajta.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.

    A gnocchi akkor van kész, amikor feljön a víz felszínére. Ne főzd túl, mert széteshet.

    6

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjenek meg.

    7

    Add hozzá a paradicsompürét, és keverd el alaposan. Főzd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsompüré rövid főzése segít kihozni az ízét.

    8

    Öntsd hozzá a vörösbort, és közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    Használj jó minőségű vörösbort a szószhoz.

    9

    Add hozzá a kifőtt gnocchikat a szószhoz, majd óvatosan keverd össze, hogy jól bevonja őket.

    Óvatosan keverd össze a gnocchikat a szósszal, hogy ne törjenek össze.

    10

    Tálalás előtt szórd meg frissen reszelt parmezánnal és aprított rozmaringgal.

    A frissen reszelt parmezán és a rozmaring fokozza az ízeket.