A warabi lisztet egy tálban keverd össze a vízzel és kókusztejjel, amíg csomómentes, sima tésztát nem kapsz.
Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá még egy kis vizet vagy kókusztejet, hogy könnyebben dolgozhass vele.
A cukrot és az édesítőt is add hozzá a tésztához, majd folyamatosan keverve főzd közepes lángon, amíg besűrűsödik.
Figyelj arra, hogy folyamatosan keverj, hogy ne égjen le az alja, és a tészta egyenletesen sűrűsödjön.
Amikor a tészta eléggé besűrűsödött és átlátszóvá vált, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit.
A túl forró tésztát ne öntsd rögtön a formába, mert így könnyen szétfolyhat.
A tésztát egy formába öntsd, és simítsd el. Tedd hűtőbe 2-3 órára, hogy teljesen megszilárduljon.
Ha gyorsítani szeretnéd a hűtési időt, tedd a formát fagyasztóba 30 percre.
Miután a mochi megszilárdult, vedd ki a formából és vágd kisebb kockákra.
A mochi kockákat könnyen elválaszthatod egy kis kukoricakeményítő segítségével, hogy ne ragadjanak össze.
Tálalás előtt szórd meg kókuszreszelékkel és fekete szezámmaggal, majd élvezd az édes és krémes warabi mochit.
A kókuszreszelék és a fekete szezámmag remekül kiegészíti a mochi édes ízét és egy kis extra textúrát ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.