Warabi mochi kókusztejjel, finom kókuszreszelékkel és fekete szezámmaggal tálalva

Warabi mochi kókusztejjel

A warabi mochi a japán desszertek egyik különlegessége, amely a warabi növény gyökeréből készült lisztből készül. A kókusztejjel készített változat egy modern csavar a hagyományos receptben, amely finom, krémes ízt ad a tésztának. Ez az édesség különösen népszerű a nyári hónapokban, mivel frissítő és könnyű. A fekete szezámmag és a kókuszreszelék még gazdagabbá teszik a textúráját, miközben kiemelik a warabi mochi egyedi ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Warabi liszt
50 g Cukor
250 ml Kókusztej
100 ml Víz
2 ek. Édesítő
2 ek. Fekete szezámmag
4 ek. Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A warabi lisztet egy tálban keverd össze a vízzel és kókusztejjel, amíg csomómentes, sima tésztát nem kapsz.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá még egy kis vizet vagy kókusztejet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    2

    A cukrot és az édesítőt is add hozzá a tésztához, majd folyamatosan keverve főzd közepes lángon, amíg besűrűsödik.

    Figyelj arra, hogy folyamatosan keverj, hogy ne égjen le az alja, és a tészta egyenletesen sűrűsödjön.

    3

    Amikor a tészta eléggé besűrűsödött és átlátszóvá vált, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit.

    A túl forró tésztát ne öntsd rögtön a formába, mert így könnyen szétfolyhat.

    4

    A tésztát egy formába öntsd, és simítsd el. Tedd hűtőbe 2-3 órára, hogy teljesen megszilárduljon.

    Ha gyorsítani szeretnéd a hűtési időt, tedd a formát fagyasztóba 30 percre.

    5

    Miután a mochi megszilárdult, vedd ki a formából és vágd kisebb kockákra.

    A mochi kockákat könnyen elválaszthatod egy kis kukoricakeményítő segítségével, hogy ne ragadjanak össze.

    6

    Tálalás előtt szórd meg kókuszreszelékkel és fekete szezámmaggal, majd élvezd az édes és krémes warabi mochit.

    A kókuszreszelék és a fekete szezámmag remekül kiegészíti a mochi édes ízét és egy kis extra textúrát ad neki.