Warabi mochi kockák matcha porral megszórva, áttetsző zselés textúrával, elegánsan tálalva

Warabi mochi matcha porral

Történeti háttér: A warabi mochi egy tradicionális japán desszert, amely nem a hagyományos rizsből, hanem páfránygyökérből származó keményítőből készül. Különösen népszerű a Kansai régióban, főként nyáron, amikor hűsítő, lágy textúrája miatt frissítő csemegének számít. Technikai tanács: A sikeres warabi mochi titka a gyors és állandó keverés, mivel a keményítő gyorsan zselésedik. Érzelmi felvezetés: Ahogy a frissen vágott mochi kockákra szitálod a matcha port, a zöld árnyalatok szépen eloszlanak a halvány, áttetsző felületen – már a látványa is nyugtató. Felhasználói élmény: Ez az édesség kiváló választás nyári desszertként, vagy teaceremóniák mellé. A matcha enyhe kesernyéssége tökéletesen ellensúlyozza a mochi édességét, így minden falat kiegyensúlyozott ízélményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Warabi (bracken) keményítő
60 g Cukor
300 ml Víz
2 tk. Matcha por
2 ek. Kukuruzkeményítő (a formázáshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban keverd össze a warabi keményítőt, cukrot és a vizet. Folyamatos keverés mellett kezdd el melegíteni közepes lángon.

    A folyamatos keverés elengedhetetlen – különben az alján gyorsan leéghet!

    2

    Néhány perc után a keverék áttetszővé és sűrűvé válik. Ez azt jelzi, hogy a keményítő megfőtt és zselésedni kezdett.

    Ha csomók keletkeznek, egy habverővel könnyedén kisimíthatod a keveréket.

    3

    Amint sűrű és áttetsző, gyorsan kanalazd ki egy sütőpapírral vagy keményítőporral megszórt lapos tálcára. Simítsd el egy nedves spatulával, és hagyd teljesen kihűlni.

    Használj hideg vizet a spatula megnedvesítéséhez – így nem ragad bele a massza.

    4

    Miután kihűlt, szórd meg a tetejét kukoricakeményítővel, majd vágd fel kockákra vagy rombuszokra egy éles, nedves késsel.

    A vágásnál minden egyes mozdulat előtt tisztítsd meg és nedvesítsd be a kést a szép szeletekért.

    5

    A kész mochi darabokat szórd meg matcha porral a tetejükön, majd azonnal tálald. Hűtve is finom, de frissen a legjobb.

    A matcha port szitán keresztül szórd rá, így egyenletesebb, szép réteget kapsz.