Előkészítésként reszeld le a gyömbért, aprítsd finomra a fokhagymát, és vágd nagyon vékony csíkokra a marhahúst. Tipp: a húst enyhén fagyasztva könnyebb szeletelni vékonyra, ami gyorsabb sütést és jobb állagot eredményez.
A húst a szeletelés előtt 15-20 percre tedd a fagyasztóba, így könnyebben fogod tudni vékony csíkokra vágni. Használj éles kést a szép szeletekhez.
Keverd össze egy tálban a szójaszószt, szezámolajat, wasabit, reszelt gyömbért és fokhagymát. Add hozzá a húsdarabokat, jól forgasd át, majd hagyd pácolódni 20 percig. Ez idő alatt az ízek jól átjárják a húst.
A pácolási időt ne hagyd ki, mert ez biztosítja, hogy a hús átvegye a finom ízeket. Ha van időd, akár 1-2 órára is beteheted a hűtőbe pácolódni.
Hámozd meg a sárgarépát és vágd vékony csíkokra (julienne-re), az uborkát szintén hosszanti vékony szeletekre vágd. Ezek a zöldségek frissességet és ropogósságot adnak a bao bunnak.
A sárgarépát és uborkát gyalulhatod is, ha nincs időd kézzel vágni. A lényeg, hogy vékony és ropogós legyen.
Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd meg a pácolt marhahúst 7-8 perc alatt, amíg teljesen átsül és enyhén karamellizálódik. Tipp: ne zsúfold túl a serpenyőt, inkább több részletben süsd meg a húst, így nem ereszt levet.
A serpenyő legyen forró, mielőtt beleteszed a húst. Ha túl sok húst teszel egyszerre a serpenyőbe, a hőmérséklet leesik, és a hús párolódni kezd ahelyett, hogy pirulna.
Gőzöld meg a bao bucikat 5-6 perc alatt bambusz- vagy fémgőzölőben, hogy puhák és melegek legyenek. Ügyelj arra, hogy ne száradjanak ki, a gőzölőt fedővel zárd le teljesen.
Ha nincs gőzölőd, egy szűrőt is használhatsz, amit egy lábas fölé helyezel, amiben forr a víz. A bucikat fedd le, hogy ne száradjanak ki.
Nyisd szét a gőzölt bao bucikat, és minden darabba tegyél egy adag sült wasabis marhahúst, egy kevés sárgarépát és uborkát. Tipp: ne töltsd túl, hogy kézben is kényelmesen fogyasztható maradjon.
A bucikat közvetlenül a gőzölés után töltsd meg, amíg még melegek és puhák.
Tálald frissen, melegen. Ízlés szerint kínálhatsz mellé szójaszószt vagy enyhén csípős chilis szószt is, a pikánsabb ízek kedvelőinek.
A bao bunhoz kínálhatsz pirított szezámmagot is, ami még ízletesebbé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.