Whiskey-méz sorbet håzi készítésƱ fƱszeres desszert

Whiskey-méz sorbet

A whiskey-mĂ©z sorbet egy igazĂĄn egyedi desszert, amely az Ă©des mĂ©z selymes textĂșrĂĄjĂĄt Ă©s a whiskey karakteres, fƱszeres Ă­zĂ©t ötvözi. A whiskey-t mĂĄr több szĂĄz Ă©ve kĂ©szĂ­tik SkĂłciĂĄban, ÍrorszĂĄgban Ă©s AmerikĂĄban, mĂ­g a mĂ©z az egyik legrĂ©gebbi termĂ©szetes Ă©desĂ­tƑszer, amelyet mĂĄr az Ăłkori civilizĂĄciĂłk is nagy becsben tartottak. Az elsƑ sorbeteket az Ăłkori RĂłmĂĄban fogyasztottĂĄk, amikor mĂ©zzel Ă©s gyĂŒmölcslĂ©vel Ă­zesĂ­tett havat hƱtöttek le. A modern vĂĄltozatban a whiskey fĂŒstös jegyei Ă©s a mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkotnak, Ă­gy egy könnyed, jeges desszertet kapunk. KĂ©pzeld el, ahogy egy kanĂĄl whiskey-mĂ©z sorbet elolvad a szĂĄdban, melegsĂ©ggel Ă©s frissessĂ©ggel töltve meg minden falatot!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
145 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 ml Víz
⭕ 100 g MĂ©z
⭕ 50 ml Whiskey
⭕ 2 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 tk. Reszelt narancshĂ©j
⭕ 5 db Friss mentalevĂ©l (opcionĂĄlis)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes låbasban keverd össze a vizet, a mézet és a reszelt narancshéjat, majd közepes långon melegítsd, amíg a méz teljesen fel nem oldódik.

    A narancshĂ©j reszelĂ©sekor ĂŒgyelj arra, hogy csak a kĂŒlsƑ, szĂ­nes rĂ©szt reszeld le, a fehĂ©r rĂ©sz keserƱ lehet.

    2

    Hagyd a mézes szirupot teljesen kihƱlni, majd keverd hozzå a friss citromlevet és a whiskey-t.

    A whiskey íze intenzív, ezért érdemes kóstolgatni, és ízlés szerint ållítani a mennyiségét.

    3

    Öntsd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe, majd helyezd a fagyasztĂłba.

    A mƱanyag edény helyett hasznålhatsz fém edényt is, ebben gyorsabban hƱl.

    4

    30 percenkĂ©nt egy villĂĄval kapargasd ĂĄt a sorbetet, hogy jĂ©gkristĂĄlyos ĂĄllagĂș legyen. IsmĂ©teld meg ezt a mƱveletet 3-4 alkalommal, amĂ­g teljesen meg nem dermed.

    Ha van fagylaltgéped, ezzel a lépéssel megspórolhatod a kapargatåst, és krémesebb végeredményt kapsz.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd a sorbetet szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 5 percig ĂĄllni, hogy könnyebben adagolhatĂł legyen. DĂ­szĂ­tsd friss mentalevĂ©llel Ă©s egy vĂ©kony narancsszelettel.

    A whiskey-mĂ©z sorbet remekĂŒl passzol sĂŒlt hĂșsok mellĂ© is.