Xôi sült hagymával és korianderrel tálalva, frissen és ínycsiklandó

Xôi sült hagymával

A Xôi étel a vietnami konyha egyik alapvető része, és egy olyan étel, amit gyakran fogyasztanak reggelire vagy uzsonnára. A rizs gazdag fűszerekkel és tamarind szósszal készült, és a pirított hagyma kiemeli az ízeket. A koriander pedig frissességet ad az ételhez. A Xôi sült hagymával egy ínycsiklandó fogás, amely tökéletes kísérője lehet egy bőséges étkezésnek. Az étel különösen népszerű a vietnami konyhában, és egyszerű, de különleges étkezéseket biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kragli rizs
2 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olaj
2 ek. Tamarind szósz
1 ek. Cukor
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy edénybe, és forrald fel vízben, amíg teljesen meg nem puhul. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a fölösleges kemikáliákat, így a rizs kevésbé ragadós lesz.

    2

    A hagymát és a fokhagymát hámozd meg és apróra vágd. Egy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a hagymát és fokhagymát aranybarnára.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy az ízek teljesen kioldódjanak, és karamellizálódjanak. Ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat!

    3

    Miután a rizs megfőtt, keverd bele a pirított hagymát és fokhagymát. Adj hozzá tamarind szószt, cukrot, sót és borsot, majd jól keverd össze.

    Ha még több ízt szeretnél, egy kevés füstölt paprika is remekül passzol a rizshez.

    4

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy frissebb ízt adjon a fogásnak.

    A koriander frissítő íze remekül ellensúlyozza a tamarind és a pirított hagyma gazdag ízét.