XĂŽi sĂŒlt hagymĂĄval Ă©s korianderrel tĂĄlalva, frissen Ă©s Ă­nycsiklandĂł

XĂŽi sĂŒlt hagymĂĄval

A XĂŽi Ă©tel a vietnami konyha egyik alapvetƑ rĂ©sze, Ă©s egy olyan Ă©tel, amit gyakran fogyasztanak reggelire vagy uzsonnĂĄra. A rizs gazdag fƱszerekkel Ă©s tamarind szĂłsszal kĂ©szĂŒlt, Ă©s a pirĂ­tott hagyma kiemeli az Ă­zeket. A koriander pedig frissessĂ©get ad az Ă©telhez. A XĂŽi sĂŒlt hagymĂĄval egy Ă­nycsiklandĂł fogĂĄs, amely tökĂ©letes kĂ­sĂ©rƑje lehet egy bƑsĂ©ges Ă©tkezĂ©snek. Az Ă©tel kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a vietnami konyhĂĄban, Ă©s egyszerƱ, de kĂŒlönleges Ă©tkezĂ©seket biztosĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Kragli rizs
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olaj
⭕ 2 ek. Tamarind szósz
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblĂ­tsd le, majd tedd egy nagy edĂ©nybe, Ă©s forrald fel vĂ­zben, amĂ­g teljesen meg nem puhul. Ez körĂŒlbelĂŒl 15-20 percet vesz igĂ©nybe.

    A rizs öblítése segít eltåvolítani a fölösleges kemikåliåkat, így a rizs kevésbé ragadós lesz.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s aprĂłra vĂĄgd. Egy serpenyƑben, közepes lĂĄngon hevĂ­tsd fel az olajat, majd pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aranybarnĂĄra.

    A hagymĂĄt lassan pirĂ­tsd, hogy az Ă­zek teljesen kioldĂłdjanak, Ă©s karamellizĂĄlĂłdjanak. Ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat!

    3

    MiutĂĄn a rizs megfƑtt, keverd bele a pirĂ­tott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. Adj hozzĂĄ tamarind szĂłszt, cukrot, sĂłt Ă©s borsot, majd jĂłl keverd össze.

    Ha mĂ©g több Ă­zt szeretnĂ©l, egy kevĂ©s fĂŒstölt paprika is remekĂŒl passzol a rizshez.

    4

    Tálalás elƑtt szórd meg friss korianderrel, hogy frissebb ízt adjon a fogásnak.

    A koriander frissĂ­tƑ Ă­ze remekĂŒl ellensĂșlyozza a tamarind Ă©s a pirĂ­tott hagyma gazdag Ă­zĂ©t.