A rizst alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy edénybe, és forrald fel vízben, amíg teljesen meg nem puhul. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.
A rizs öblítése segít eltávolítani a fölösleges kemikáliákat, így a rizs kevésbé ragadós lesz.
A hagymát és a fokhagymát hámozd meg és apróra vágd. Egy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a hagymát és fokhagymát aranybarnára.
A hagymát lassan pirítsd, hogy az ízek teljesen kioldódjanak, és karamellizálódjanak. Ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat!
Miután a rizs megfőtt, keverd bele a pirított hagymát és fokhagymát. Adj hozzá tamarind szószt, cukrot, sót és borsot, majd jól keverd össze.
Ha még több ízt szeretnél, egy kevés füstölt paprika is remekül passzol a rizshez.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy frissebb ízt adjon a fogásnak.
A koriander frissítő íze remekül ellensúlyozza a tamarind és a pirított hagyma gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.