Kezdjük az előkészítéssel: a gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel vékony csíkokra. A póréhagymát is vágjuk fel karikákra. Készítsük elő a yakisoba tésztát: ha friss tésztát használunk, öblítsük le forró vízben, ha szárított, akkor kövessük a csomagoláson található utasításokat.
A póréhagymát ne szeleteld túl vékonyra, hogy jól megmaradjon a tészta keverése során.
Hevítsünk egy nagy serpenyőt vagy wokot közepes lángon, majd öntsük bele a szezámolajat. Miután az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a felaprított póréhagymát és gombát. Pirítsuk őket pár percig, amíg a gomba megpuhul és a póréhagyma enyhén karamellizálódik.
Ne rakd túl sokat egyszerre a serpenyőbe, különben nem pirulnak megfelelően a hozzávalók. Inkább dolgozz kisebb adagokban!
Amikor a zöldségek megpirultak, öntsük hozzá a yakisoba tésztát, és keverjük jól össze. Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy a tészta könnyen elkeveredjen a zöldségekkel.
A víz segít, hogy a tészta jobban átvegye az ízeket és ne száradjon ki a serpenyőben.
Most jöhet a szójaszósz és az osztriga szósz. Öntsük rá a tésztára, és keverjük el alaposan. A cukrot is adjuk hozzá, hogy egy kis édességet adjon az ételnek, ami jól kiegyensúlyozza a szója és osztriga szósz sós ízét.
Ha a szójaszósz túl sós, egy kis víz hozzáadásával szabályozhatod a sóságot.
Pár percig pároljuk tovább a tésztát, hogy minden összetevő jól összeérjen és az ízek összeolvadjanak. A tészta legyen al dente, tehát ne főzd túl!
Ha szereted, hogy egy kicsit ropogósabb legyen a tészta, keverés közben hagyhatod, hogy egy-egy rész a serpenyő aljára ragadjon, így karamellizálódik.
Tálalás előtt szórjuk meg a yakisobát szezámmaggal és friss korianderrel.
A koriander frissességet ad az ételnek, de ha nem szereted, helyettesítheted más zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.