Yakisoba gombával, zöldségekkel és tésztával tálalva, szezámmaggal és korianderrel díszítve

Yakisoba gombával

A Yakisoba, a japán konyha egyik legismertebb gyorséttermi ételévé vált, amelyet az egész világon imádnak. Az étel története a második világháború utáni Japánban kezdődik, amikor a gazdasági helyzet miatt egyszerűbb és gyorsabb étkezési lehetőségekre volt szükség. A gombás változat egy friss és egészséges alternatíva a hagyományos húsos yakisoba tésztáknak. Ahogy a tészta a wokban pirul, a szójaszósz és osztriga szósz mély ízei keverednek a friss gomba és a póréhagyma ízével, ami a legfinomabb japán ételélményt biztosítja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Yakisoba tészta
150 g Csiperke gomba
1 db Póréhagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Osztriga szósz
2 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
50 ml Víz
1 tk. Szezámmag
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük az előkészítéssel: a gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel vékony csíkokra. A póréhagymát is vágjuk fel karikákra. Készítsük elő a yakisoba tésztát: ha friss tésztát használunk, öblítsük le forró vízben, ha szárított, akkor kövessük a csomagoláson található utasításokat.

    A póréhagymát ne szeleteld túl vékonyra, hogy jól megmaradjon a tészta keverése során.

    2

    Hevítsünk egy nagy serpenyőt vagy wokot közepes lángon, majd öntsük bele a szezámolajat. Miután az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a felaprított póréhagymát és gombát. Pirítsuk őket pár percig, amíg a gomba megpuhul és a póréhagyma enyhén karamellizálódik.

    Ne rakd túl sokat egyszerre a serpenyőbe, különben nem pirulnak megfelelően a hozzávalók. Inkább dolgozz kisebb adagokban!

    3

    Amikor a zöldségek megpirultak, öntsük hozzá a yakisoba tésztát, és keverjük jól össze. Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy a tészta könnyen elkeveredjen a zöldségekkel.

    A víz segít, hogy a tészta jobban átvegye az ízeket és ne száradjon ki a serpenyőben.

    4

    Most jöhet a szójaszósz és az osztriga szósz. Öntsük rá a tésztára, és keverjük el alaposan. A cukrot is adjuk hozzá, hogy egy kis édességet adjon az ételnek, ami jól kiegyensúlyozza a szója és osztriga szósz sós ízét.

    Ha a szójaszósz túl sós, egy kis víz hozzáadásával szabályozhatod a sóságot.

    5

    Pár percig pároljuk tovább a tésztát, hogy minden összetevő jól összeérjen és az ízek összeolvadjanak. A tészta legyen al dente, tehát ne főzd túl!

    Ha szereted, hogy egy kicsit ropogósabb legyen a tészta, keverés közben hagyhatod, hogy egy-egy rész a serpenyő aljára ragadjon, így karamellizálódik.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg a yakisobát szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, de ha nem szereted, helyettesítheted más zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel.