Yatsuhashi barackkal, rizslisztből készült tészta barackpürével díszítve

Yatsuhashi barackkal

A Yatsuhashi egy híres japán édesség, mely Kyoto városából származik, és hagyományosan rizslisztből készült. Az eredeti recept édes, fűszeres ízét a fahéj és a vanília édesíti. A barackkal készült változat modern frissességet ad a klasszikus desszertnek, miközben a gyümölcs savanykás édessége egyensúlyba hozza a tészta lágy ízét. A Yatsuhashi egy igazi ínycsiklandó élmény, melyet minden édességkedvelőnek próbálnia kell.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
150 ml Víz
100 g Barackpüré
1 ek. Citruslé
1 tk. Fahéj
6 db Szárított yatsuhashi tészta
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, cukrot és fahéjat egy nagy tálban alaposan keverd össze.

    Fontos, hogy a száraz hozzávalók jól össze legyenek keverve, hogy a tészta egyenletes legyen.

    2

    A víz és a barackpüré keverékét is adjuk hozzá a rizsliszt keverékhez, és jól keverjük össze, amíg egy sima masszát nem kapunk.

    A barackpüré édes és enyhén savanykás íze remekül illik a fahéjhoz.

    3

    A kész masszát hagyjuk pihenni 15-20 percig, hogy a rizsliszt megduzzadjon és az ízek összeérjenek.

    Ne hagyd túl sokáig pihenni a masszát, hogy ne váljon túl sűrűvé.

    4

    A tészta formázása előtt egy kicsit vizes kézzel nedvesítsük meg a kezeinket, hogy a massza ne ragadjon rá.

    A nedves kéz segít abban, hogy a tészta ne ragadjon, miközben formázzuk.

    5

    A yatsuhashi tésztát vágd fel kisebb darabokra, és formálj kis kerek gombócokat belőlük.

    A tészta gombócokat akkor formáld, ha a massza megfelelően áll és nem ragad.

    6

    Minden gombócot forralj fel a citruslével és a vaníliás cukorral egy kis vízben, és hagyd főzni 5-7 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

    A citruslé segít kiemelni a barack friss ízét, miközben a vaníliás cukor édesíti.

    7

    A kész yatsuhashit tálald a főzés után, barackpürével díszítve.

    A barackpürét friss barackkal is díszítheted, ha még ínycsiklandóbbá szeretnéd tenni.