A rizslisztet, cukrot és fahéjat egy nagy tálban alaposan keverd össze.
Fontos, hogy a száraz hozzávalók jól össze legyenek keverve, hogy a tészta egyenletes legyen.
A víz és a barackpüré keverékét is adjuk hozzá a rizsliszt keverékhez, és jól keverjük össze, amíg egy sima masszát nem kapunk.
A barackpüré édes és enyhén savanykás íze remekül illik a fahéjhoz.
A kész masszát hagyjuk pihenni 15-20 percig, hogy a rizsliszt megduzzadjon és az ízek összeérjenek.
Ne hagyd túl sokáig pihenni a masszát, hogy ne váljon túl sűrűvé.
A tészta formázása előtt egy kicsit vizes kézzel nedvesítsük meg a kezeinket, hogy a massza ne ragadjon rá.
A nedves kéz segít abban, hogy a tészta ne ragadjon, miközben formázzuk.
A yatsuhashi tésztát vágd fel kisebb darabokra, és formálj kis kerek gombócokat belőlük.
A tészta gombócokat akkor formáld, ha a massza megfelelően áll és nem ragad.
Minden gombócot forralj fel a citruslével és a vaníliás cukorral egy kis vízben, és hagyd főzni 5-7 percig, amíg teljesen megpuhulnak.
A citruslé segít kiemelni a barack friss ízét, miközben a vaníliás cukor édesíti.
A kész yatsuhashit tálald a főzés után, barackpürével díszítve.
A barackpürét friss barackkal is díszítheted, ha még ínycsiklandóbbá szeretnéd tenni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.