A rizslisztet és a cukrot egy tálban alaposan keverd össze, majd adj hozzá vizet és a zöld tea port. Az egészet jól keverd össze, hogy sima, csomómentes masszát kapj.
A massza simasága kulcsfontosságú, így ha csomósodik, érdemes szűrni, hogy ne maradjon benne szemcsés anyag.
Tedd a masszát egy lábasba, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetve főzd, amíg sűrűsödni kezd, és lágy tésztává válik. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
A keverést folyamatosan végezd, hogy elkerüld, hogy a rizsliszt leégjen az edény alján.
Miután a massza sűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kissé lehűlni, miközben előkészíted a csokoládét.
A csokoládét az étcsokoládét apró darabokra vágva könnyebben megolvaszthatod.
A csokoládét egy edényben olvaszd meg gőz felett, majd öntsd hozzá az édesített kondenzált tejet és a vanília kivonatot. Keverd simára.
Ha a csokoládé túl sűrűnek tűnik, egy kis tej hozzáadásával könnyítheted a szószon.
A kész rizsliszt masszát vágd kisebb darabokra, majd tedd őket csokoládés keverékbe, hogy minden darab szépen bevonódjon.
Ha szeretnéd, a Yatsuhashi darabokat megszórhatod egy kis porcukorral, hogy szép fehér színt kapjanak.
A csokoládés Yatsuhashit hűtsd le a hűtőben, hogy a csokoládé megszilárduljon. Tálald hűtve.
A hűtés után a Yatsuhashi darabok szépen megkeményednek, és könnyebben szeletelhetők.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.