Yatsuhashi csokoládéval tálalva

Yatsuhashi csokoládéval

A Yatsuhashi egy hagyományos japán édesség, amelyet Kyoto-ban készítenek, és amely rizslisztből, cukorból és fűszerekkel készül. A csokoládéval bevont változata egy új, de egyre népszerűbb variáció, amely a zöld tea különleges ízét ötvözi a csokoládé gazdag ízével. Ez a desszert különleges ízkombinációt kínál, miközben egyedülállóan frissítő élményt nyújt. Japán kultúrában hagyományosan teával együtt fogyasztják, és tökéletes választás desszertként vagy ajándékként is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
100 ml Víz
1 tk. Zöld tea por
100 g Étcsokoládé
50 ml Édesített kondenzált tej
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot egy tálban alaposan keverd össze, majd adj hozzá vizet és a zöld tea port. Az egészet jól keverd össze, hogy sima, csomómentes masszát kapj.

    A massza simasága kulcsfontosságú, így ha csomósodik, érdemes szűrni, hogy ne maradjon benne szemcsés anyag.

    2

    Tedd a masszát egy lábasba, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetve főzd, amíg sűrűsödni kezd, és lágy tésztává válik. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

    A keverést folyamatosan végezd, hogy elkerüld, hogy a rizsliszt leégjen az edény alján.

    3

    Miután a massza sűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kissé lehűlni, miközben előkészíted a csokoládét.

    A csokoládét az étcsokoládét apró darabokra vágva könnyebben megolvaszthatod.

    4

    A csokoládét egy edényben olvaszd meg gőz felett, majd öntsd hozzá az édesített kondenzált tejet és a vanília kivonatot. Keverd simára.

    Ha a csokoládé túl sűrűnek tűnik, egy kis tej hozzáadásával könnyítheted a szószon.

    5

    A kész rizsliszt masszát vágd kisebb darabokra, majd tedd őket csokoládés keverékbe, hogy minden darab szépen bevonódjon.

    Ha szeretnéd, a Yatsuhashi darabokat megszórhatod egy kis porcukorral, hogy szép fehér színt kapjanak.

    6

    A csokoládés Yatsuhashit hűtsd le a hűtőben, hogy a csokoládé megszilárduljon. Tálald hűtve.

    A hűtés után a Yatsuhashi darabok szépen megkeményednek, és könnyebben szeletelhetők.