A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima tésztát kapj.
Fontos, hogy a tészta ne legyen túl híg. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizslisztet.
Egy nagyobb lábasban forrald fel a keveréket közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a tészta kezd besűrűsödni.
A tészta ragacsos és sűrű állagú legyen, de ne égjen le. Ha szükséges, csökkentsd a hőt.
Amikor a tészta kellően sűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.
Ne hagyd, hogy túl sűrűvé váljon, mert akkor nehéz lesz formázni.
Miután a tészta hűlt, vedd elő a fekete szezámmagot, és keverd bele a masszába. A szezámmag ízesíti és textúrát ad a yatsuhashinak.
A szezámmag mellett egy kis menta levelet is tehetsz a tésztába, hogy frissítő ízt kapjon.
Formázz kis, hosszúkás darabokat a tésztából, és helyezd őket egy tányérra, hogy teljesen kihűljenek.
A darabokat lehet szorosan formázni, de ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen hűljenek.
Tálald a yatsuhashikat, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis friss menta levéllel.
A yatsuhashi tökéletes egy kis édességre vágyó pillanatokban, és jól illik egy csésze tea mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.