Yatsuhashi fekete szezámmal, japán édesség rizslisztből

Yatsuhashi Fekete Szezámmal

A yatsuhashi egy híres japán édesség, amelyet különösen Kyoto városában ismernek. Az édesség hagyományosan rizslisztből készül, és gyakran különböző ízesítésekkel készítik. A fekete szezám hozzáadása egy új dimenziót ad a yatsuhashinak, és kiemeli a rizsliszt finom, enyhén édes ízét. Ez az édesség tökéletes választás azoknak, akik szeretnék megízlelni a japán desszertek különleges világát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
80 g Cukor
150 ml Víz
2 ek. Fekete szezámmag
2 db Fodormenta levelek (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima tésztát kapj.

    Fontos, hogy a tészta ne legyen túl híg. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizslisztet.

    2

    Egy nagyobb lábasban forrald fel a keveréket közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a tészta kezd besűrűsödni.

    A tészta ragacsos és sűrű állagú legyen, de ne égjen le. Ha szükséges, csökkentsd a hőt.

    3

    Amikor a tészta kellően sűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.

    Ne hagyd, hogy túl sűrűvé váljon, mert akkor nehéz lesz formázni.

    4

    Miután a tészta hűlt, vedd elő a fekete szezámmagot, és keverd bele a masszába. A szezámmag ízesíti és textúrát ad a yatsuhashinak.

    A szezámmag mellett egy kis menta levelet is tehetsz a tésztába, hogy frissítő ízt kapjon.

    5

    Formázz kis, hosszúkás darabokat a tésztából, és helyezd őket egy tányérra, hogy teljesen kihűljenek.

    A darabokat lehet szorosan formázni, de ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen hűljenek.

    6

    Tálald a yatsuhashikat, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis friss menta levéllel.

    A yatsuhashi tökéletes egy kis édességre vágyó pillanatokban, és jól illik egy csésze tea mellé.