A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük, majd egy nagy tálban összekeverjük a darált bárányhússal.
A hagymát reszelve jobban eloszlatja az ízét a húsban.
Hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát és római köményt, majd jól összegyúrjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
A húskeveréket hosszúkás formájú kebabokká alakítjuk, majd forró grillrácson vagy serpenyőben olívaolajon közepes lángon 8-10 percig sütjük, időnként megforgatva.
Ha fapálcára húzod a kebabokat, előtte áztasd be őket vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.
Közben egy kis lábosban a paradicsompürét és a vizet összekeverjük, majd lassú tűzön 5 percig főzzük, hogy egy sűrű mártást kapjunk.
A paradicsommártásba adhatsz egy kis cukrot, hogy kiegyensúlyozd a savasságát.
A pitát kisebb darabokra vágjuk, és egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy ropogós legyen.
A pita helyett használhatsz más lapos kenyeret is.
A tálaláshoz egy mély tányér aljára helyezzük a pirított pitadarabokat, ráöntjük a paradicsomos mártást, majd ráhelyezzük a kebabokat.
A pitát és a kebabokat külön is tálalhatod, ha szeretnéd.
A kebabokra kanalazzuk a joghurtot, és friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.
Használj sűrű, görög joghurtot a legjobb eredményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.