Yoğurtlu Kebab grillezett bárányhússal és joghurttal

Yoğurtlu Kebab (Joghurtos Kebab)

A Yoğurtlu Kebab egy tradicionális török fogás, amely az Oszmán Birodalom idejére nyúlik vissza. A gazdag paradicsommártás, a fűszeres grillezett bárányhús és a hűsítő joghurt tökéletes egyensúlyt alkot. A török konyhában a joghurt gyakran szerepel húsételek mellett, mivel nemcsak frissítő, hanem segít kiemelni a fűszerek és a sült hús ízét. A Yoğurtlu Kebabot hagyományosan pitadarabokkal tálalják, amelyek felszívják a paradicsomos szószt, így minden falat különleges élményt nyújt. A legjobb eredmény érdekében használj friss, zsíros bárányhúst és sűrű joghurtot. Tálald melegen, friss petrezselyemmel megszórva, és élvezd ezt az autentikus török különlegességet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált bárányhús
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Őrölt pirospaprika
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
0.5 tk. Római kömény
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Paradicsompüré
100 ml Víz
300 g Joghurt
1 csokor Friss petrezselyem
2 db Pita kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük, majd egy nagy tálban összekeverjük a darált bárányhússal.

    A hagymát reszelve jobban eloszlatja az ízét a húsban.

    2

    Hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát és római köményt, majd jól összegyúrjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    A húskeveréket hosszúkás formájú kebabokká alakítjuk, majd forró grillrácson vagy serpenyőben olívaolajon közepes lángon 8-10 percig sütjük, időnként megforgatva.

    Ha fapálcára húzod a kebabokat, előtte áztasd be őket vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    Közben egy kis lábosban a paradicsompürét és a vizet összekeverjük, majd lassú tűzön 5 percig főzzük, hogy egy sűrű mártást kapjunk.

    A paradicsommártásba adhatsz egy kis cukrot, hogy kiegyensúlyozd a savasságát.

    5

    A pitát kisebb darabokra vágjuk, és egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy ropogós legyen.

    A pita helyett használhatsz más lapos kenyeret is.

    6

    A tálaláshoz egy mély tányér aljára helyezzük a pirított pitadarabokat, ráöntjük a paradicsomos mártást, majd ráhelyezzük a kebabokat.

    A pitát és a kebabokat külön is tálalhatod, ha szeretnéd.

    7

    A kebabokra kanalazzuk a joghurtot, és friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.

    Használj sűrű, görög joghurtot a legjobb eredményért.