Yorkshire pudding curry fƱszerrel tålalva

Yorkshire pudding curry fƱszerrel

A Yorkshire pudding tradicionĂĄlis brit Ă©tel, amelyet ĂĄltalĂĄban pörköltek Ă©s sĂŒlt hĂșsok mellĂ© tĂĄlalnak. A curry por hozzĂĄadĂĄsa egy kĂŒlönleges csavart ad az Ă©telnek, amely Ășj Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. Eredetileg a puddingot sĂŒlt hĂșsok mellett kĂ­nĂĄltĂĄk, de ez a verziĂł kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra is, akik fƱszeresebb Ă­zeket keresnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 250 ml Tej
⭕ 3 db Tojás
⭕ 1 csipet Só
⭕ 0.5 csipet Bors
⭕ 1 tk. Curry por
⭕ 2 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑt 220°C-ra elƑmelegĂ­tjĂŒk. Egy muffinformĂĄt vagy Yorkshire pudding sĂŒtƑtĂĄlat bekenĂŒnk egy kevĂ©s olajjal.

    Az olajnak nagyon forrĂłnak kell lennie a sĂŒtƑben, hogy a tĂ©szta szĂ©pen megemelkedjen.

    2

    A lisztet, a sót, a borsot és a curry port összeszitåljuk egy tålban.

    A curry por adja meg a Yorkshire pudding kĂŒlönleges Ă­zĂ©t, prĂłbĂĄlj meg jĂł minƑsĂ©gƱ curryt vĂĄlasztani.

    3

    A tojĂĄsokat egy kĂŒlön tĂĄlban felverjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a tejet Ă©s jĂłl elkeverjĂŒk.

    A tojĂĄsokat Ă©s tejet alaposan fel kell verni, hogy levegƑs Ă©s könnyƱ tĂ©sztĂĄt kapjunk.

    4

    A tojåsos keveréket fokozatosan hozzåadjuk a lisztes keverékhez, folyamatos keverés mellett.

    Ne keverd tĂșl, mert akkor nem fog szĂ©pen feljönni a tĂ©szta.

    5

    A keverĂ©ket a forrĂł sĂŒtƑformĂĄkba öntjĂŒk, majd visszatesszĂŒk a sĂŒtƑbe, Ă©s 20-25 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    Ne nyisd ki a sĂŒtƑt sĂŒtĂ©s közben, mert a tĂ©sztĂĄk összeeshetnek.

    6

    Tálalás elƑtt hagyjuk pár percig pihenni a formákban, majd frissen, melegen tálaljuk.

    A curry fƱszeres Yorkshire pudding kivĂĄlĂłan illik pikĂĄns mĂĄrtĂĄsokhoz vagy hĂșsĂ©telekhez.