A lisztet és a sót egy tálba szitáld, majd keverd hozzá a tojásokat. Add hozzá a tejet és a vizet, és alaposan keverd simára.
A tészta legyen sima és enyhén folyós, de ne túl híg.
Helyezd a sütőt 220°C-ra, majd önts egy kevés növényi olajat a muffin formákba vagy egy nagyobb sütőformába.
A forró olaj segít abban, hogy a Yorkshire pudding kívül ropogós és belül lágy legyen.
Tedd a sütőformát a forró sütőbe, és hagyd, hogy az olaj felhevüljön (kb. 5 perc).
A sütőformát mindig előmelegítsd, hogy a tészta gyorsan megemelkedjen és jól megsüljön.
Amikor az olaj felhevült, öntsd bele a tésztát a sütőformába, és azonnal tedd vissza a sütőbe.
Ne nyisd ki a sütőt a sütés első 20 percében, hogy a tészta megfelelően megemelkedjen.
Süsd a Yorkshire puddingot 20-25 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.
A sütési idő végén ellenőrizd, hogy a puddingok kellően megemelkedtek-e, és nem túl lágyak belül.
Tálald az elkészült Yorkshire puddingot melegen, egy finom sült hús vagy szósz mellé.
A Yorkshire puddingot frissen a legjobb fogyasztani, mivel a textúrája a legjobb, ha meleg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.