Yorkshire pudding klasszikus változata, ropogós külsővel és puha belsővel

Yorkshire pudding klasszikus változat

A Yorkshire pudding gyökerei az Egyesült Királyságban találhatók, és a tradicionális angol reggeli részeként vált ismertté. Az étel egy egyszerű, de ínycsiklandó tésztából készült, amelyet általában sült húsok mellé tálalnak. A kívül ropogós, belül puha tészta az ételt igazi klasszikussá teszi, amely évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend az angol gasztronómiában.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
3 db Tojás
200 ml Tej
100 ml Víz
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors
50 ml Növényi olaj (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót egy tálba szitáld, majd keverd hozzá a tojásokat. Add hozzá a tejet és a vizet, és alaposan keverd simára.

    A tészta legyen sima és enyhén folyós, de ne túl híg.

    2

    Helyezd a sütőt 220°C-ra, majd önts egy kevés növényi olajat a muffin formákba vagy egy nagyobb sütőformába.

    A forró olaj segít abban, hogy a Yorkshire pudding kívül ropogós és belül lágy legyen.

    3

    Tedd a sütőformát a forró sütőbe, és hagyd, hogy az olaj felhevüljön (kb. 5 perc).

    A sütőformát mindig előmelegítsd, hogy a tészta gyorsan megemelkedjen és jól megsüljön.

    4

    Amikor az olaj felhevült, öntsd bele a tésztát a sütőformába, és azonnal tedd vissza a sütőbe.

    Ne nyisd ki a sütőt a sütés első 20 percében, hogy a tészta megfelelően megemelkedjen.

    5

    Süsd a Yorkshire puddingot 20-25 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.

    A sütési idő végén ellenőrizd, hogy a puddingok kellően megemelkedtek-e, és nem túl lágyak belül.

    6

    Tálald az elkészült Yorkshire puddingot melegen, egy finom sült hús vagy szósz mellé.

    A Yorkshire puddingot frissen a legjobb fogyasztani, mivel a textúrája a legjobb, ha meleg.