Áztasd be a száraz yubát meleg vízbe kb. 30 percre, amíg teljesen megpuhul. Ezután csöpögtesd le és vágd széles csíkokra.
A yuba gyorsabban puhul, ha forró, de nem forrásban lévő vízbe áztatod.
Forralj vizet egy nagy lábasban, adj hozzá sót, majd főzd meg a pappardelle tésztát al dente állagúra a csomagolás utasítása szerint.
A főzővíz legyen bőségesen sós, olyan ízű, mint a tengervíz – így lesz igazán finom a tészta.
Közben hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát. Pirítsd alacsony lángon, amíg illatos nem lesz.
Ne süsd túl a fokhagymát, mert könnyen megég és keserűvé válik.
Add hozzá a lecsöpögtetett yubát a serpenyőbe, pirítsd pár percig, hogy kissé megpiruljon, majd öntsd rá a szójaszószt és a zöldség alaplevet.
Használj közepes lángot, hogy a szójaszósz kissé karamellizálódjon a yuba felületén.
Szűrd le a tésztát, és tedd át a serpenyőbe a yubához. Forgasd össze óvatosan, hogy a tészta egyenletesen bevonódjon a szójaszószos keverékkel.
Egy kevés főzővizet is adhatsz hozzá, ha a szósz túl sűrű lenne.
Szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd azonnal tálald.
A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy megőrizze friss, élénk zöld színét és aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.