A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a rizs keményítőjét.
A rizs öblítése segít abban, hogy a főzés során a rizs ne legyen túl ragadós. A legjobb, ha legalább 2-3 alkalommal öblíted.
Egy közepes méretű edényben tedd bele a rizst, a vizet, szójaszószt, mirint és sakét. Keverd jól össze, majd tedd rá a yuba-t (szójatej bőre) darabokra téve.
A yuba ad egy különleges textúrát a rizsnek, így a takikomigohan egyedi ízélményt nyújt.
Forrald fel a keveréket, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és tedd rá a fedőt. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja az összes folyadékot.
Ne emeld le a fedőt a főzés során, hogy a rizs ne veszítse el a párolgó gőzt, ami segít neki megpuhulni.
Amikor a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni a fedő alatt 5-10 percig. Ez idő alatt a rizs tovább puhul és az ízek összeérnek.
Ha a rizs túl száraznak tűnik, egy kis vizet adhatsz hozzá, és további 5-10 percig párolhatod.
Tálalás előtt vágd apróra a zöldhagymát és a tengeri algát, majd szórd a rizs tetejére. A szezámmagot is szórhatod a rizsre a végén.
A friss zöldhagyma és az alga extra frissességet adnak a dish-nek, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.