Törd össze a zabkekszet egy aprítóban, majd keverd össze az olvasztott vajjal, hogy morzsalékos állagot kapj.
Ha nincs aprítód, egy zacskóban, sodrófával is összetörheted a kekszet.
Nyomkodd a kekszes keveréket poharak aljába, hogy alapot képezzen. Tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Ne nyomkodd túl erősen a kekszes alapot, mert akkor túl kemény lesz.
Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapok áztatási ideje általában 5-10 perc, de ellenőrizd a csomagoláson lévő utasításokat.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
Ne forrald a tejszínt, csak melegítsd fel, amíg a cukor feloldódik.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben csomós lesz a panna cotta.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd a kekszes alapra a poharakban. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta selymes és sima legyen.
Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel, például bogyós gyümölcsökkel, és opcionálisan szórj rá egy kevés zabkekszmorzsát.
A bogyós gyümölcsök savanykás íze remekül kiegészíti a panna cotta édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.