Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak. Ez idő alatt készítsd elő a többi hozzávalót.
A zselatinlapoknak elegendő időt kell hagyni a megpuhulásra, különben nem fognak megfelelően működni.
Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet, a vaníliát és a cukrot. Lassan melegítsd, de ne forrald fel. Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
Ha a tejszínt felforralod, az befolyásolhatja a panna cotta végső állagát, ezért figyelj rá, hogy csak melegítsd.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak a forró keverékben. Hagyd kissé hűlni.
A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki a vízből, mielőtt a tejszínes keverékhez adod.
Készíts elő poharakat vagy formákat, és morzsold bele az aljukba a zabkekszet. Ne nyomkodd túl erősen, hogy a panna cotta bele tudjon szivárogni.
A keksz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A vastagabb kekszréteg ropogósabb alapot eredményez.
Óvatosan öntsd a zselatinos tejszínes keveréket a poharakba a zabkekszre. Ügyelj, hogy ne mozdítsd el a kekszréteget.
Ha a tejszínes keverék még túl forró, várj egy kicsit, mielőtt a kekszre öntöd, hogy ne áztassa el túlságosan.
Tedd a poharakat hűtőbe legalább 4 órára, amíg a panna cotta teljesen megdermed.
A legjobb eredmény érdekében hagyd a panna cottát egy éjszakán át a hűtőben dermedni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.