Zabpelyhes-narancsos piskóta tálalva

Zabpelyhes-narancsos piskóta

A zabpehely és a narancs kombinációja egy tökéletes egyensúlyt hoz létre ebben a könnyű, illatos süteményben. A zabpehely tápértéket ad a piskótának, míg a narancs frissességet és kellemes ízt kölcsönöz neki. Ez a piskóta remek választás reggelire, uzsonnára vagy egy finom délutáni desszertnek. Ha szereted az egészségesebb, mégis puha és ízletes süteményeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
100 g Zabpehely
150 g Liszt
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
120 g Vaj
100 ml Narancslé
1 db Narancshéj (reszelt)
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
20 g Porcukor (a szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy tepsit vagy tortaformát kivajazunk, majd liszttel megszórunk.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a piskóta sikeréhez. A forma kivajazása és lisztezése megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

    A tojásfehérjét akkor a legkönnyebb habbá verni, ha hideg. A só segít stabilizálni a habot.

    3

    A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a narancslevet.

    A tojássárgákat a cukorral addig keverd, amíg a keverék világosabb színű és habos nem lesz. Az olvasztott vaj ne legyen forró, csak langyos.

    4

    Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet és a reszelt narancshéjat.

    A narancshéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled, és csak a külső, színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.

    5

    A száraz hozzávalókat fokozatosan a tojássárgás keverékhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

    A száraz hozzávalókat szitálva add a tésztához, hogy elkerüld a csomósodást. A tojásfehérjét óvatosan, alulról felfelé forgatva keverd bele, hogy ne törjön össze a hab.

    6

    A masszát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsiben vagy tortaformában.

    Ha tortaformát használsz, érdemes az alját sütőpapírral bélelni, hogy könnyen ki tudd venni a piskótát. A tésztát egyenletesen simítsd el, hogy mindenhol egyformán süljön.

    7

    Az előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    A sütő ajtaját ne nyisd ki a sütés első 20 percében, mert a piskóta összeeshet.

    8

    A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelve tálaljuk.

    A piskótát rácson hagyd hűlni, hogy ne ázzon el az alja.