A soba tésztát forrásban lévő sós vízben főzd meg a csomagoláson lévő utasítások szerint (általában 4-5 percig).
A soba tészta gyorsan megfő, ügyelj arra, hogy ne főzd túl.
Miután megfőtt a tészta, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
Ez a lépés fontos, hogy a tészta ne ragadjon össze és megtartsa a textúráját.
A szójaszószt, mirint és a dashi alaplét egy kis tálban keverd össze.
Ha szeretnéd, az alaplét fokozhatod más típusú levesalappal, de a hagyományos dashi tökéletes választás.
A friss tavaszi hagymát apróra vágd fel, és a kész szójaszószos keverékhez add hozzá.
A tavaszi hagyma friss ízt ad, de ha nem találsz tavaszi hagymát, sima hagymát is használhatsz.
A wasabit kis tálkában, egy kevés víz hozzáadásával hígítsd fel, hogy sűrű pasztát kapj.
A wasabi csípős íze nagyszerűen kiegészíti a soba tésztát, de ha nem kedveled a csípőset, kevesebb wasabit használj.
A kész tésztát egy tálban tálald, öntsd rá a szójaszószos keveréket, és kínáld a wasabival a tetején.
A Zaru soba hagyományosan hidegen tálalt étel, így frissen is fogyasztható, vagy akár hűtve is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.