Zaru soba tálalva szójaszósszal, wasabival és tavaszi hagymával

Zaru soba szójaszósszal

A Zaru soba egy hagyományos japán étel, amelyet hidegen tálalnak, és általában szójaszósszal vagy szezámmal kínálnak. Az étel rendkívül népszerű Japánban, különösen a nyári hónapokban, mivel könnyű és frissítő. A soba tészta egy különleges szürke színű, hajdina alapú tészta, amely gazdag, egyedi ízvilággal rendelkezik, és ideális a hideg szójaszósz és wasabi kiegészítésére.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
100 ml Hígított dashi alaplé
1 szál Friss tavaszi hagyma
1 csipet Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A soba tésztát forrásban lévő sós vízben főzd meg a csomagoláson lévő utasítások szerint (általában 4-5 percig).

    A soba tészta gyorsan megfő, ügyelj arra, hogy ne főzd túl.

    2

    Miután megfőtt a tészta, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    Ez a lépés fontos, hogy a tészta ne ragadjon össze és megtartsa a textúráját.

    3

    A szójaszószt, mirint és a dashi alaplét egy kis tálban keverd össze.

    Ha szeretnéd, az alaplét fokozhatod más típusú levesalappal, de a hagyományos dashi tökéletes választás.

    4

    A friss tavaszi hagymát apróra vágd fel, és a kész szójaszószos keverékhez add hozzá.

    A tavaszi hagyma friss ízt ad, de ha nem találsz tavaszi hagymát, sima hagymát is használhatsz.

    5

    A wasabit kis tálkában, egy kevés víz hozzáadásával hígítsd fel, hogy sűrű pasztát kapj.

    A wasabi csípős íze nagyszerűen kiegészíti a soba tésztát, de ha nem kedveled a csípőset, kevesebb wasabit használj.

    6

    A kész tésztát egy tálban tálald, öntsd rá a szójaszószos keveréket, és kínáld a wasabival a tetején.

    A Zaru soba hagyományosan hidegen tálalt étel, így frissen is fogyasztható, vagy akár hűtve is tálalhatod.