Zaru Soba Tempura, friss, ropogós tempura rákokkal, soba tésztával és friss nori algával tálalva

Zaru Soba Tempurával

A Zaru Soba Tempura egy hagyományos japán étel, amely a hideg soba tészta és a ropogós tempura kombinációjára épít. A tempura, amely különféle tenger gyümölcseit és zöldségeket tartalmaz, tökéletesen kiegészíti a soba tészta enyhén sós és friss ízét. Az étel szinte minden japán étterem étlapján megtalálható, és a nyári hónapokban különösen népszerű a hűsítő, frissítő hatása miatt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Soba tészta
100 g Tempura tészta
6 db Rák
1 db Cukkini
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Sós szójaszósz
2 ek. Mirin
1 l Hűtött víz
1 tk. Szezámmag
2 db Friss nori (tengeri alga)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A soba tésztát főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. Miután kész, tedd egy szűrőbe, és öblítsd le hideg vízzel, hogy megszabadulj a felesleges kemikáliáktól és megőrizd a tészta frissességét.

    A hideg víz segít megállítani a tészta főzését, és megőrzi a tészta állagát.

    2

    A tempura tésztát készítsd el a csomagoláson található instrukciók szerint, majd készíts tempura rákot és zöldségeket. A rákokat és a cukkinit is forgasd a tempura tésztába, és süsd őket forró olajban 3-4 percig, amíg ropogósak és aranybarnák nem lesznek.

    A tempura tésztát ne keverd túl, hogy könnyű és ropogós maradjon. Az olaj hőmérséklete nagyon fontos, mert túl alacsony hőmérsékleten a tempura zsíros lesz, túl magas hőmérsékleten pedig könnyen megéghet.

    3

    A szójaszószt, mirint és egy kevés hűtött vizet öntsd egy kis tálba, hogy készítsd el a szószt a soba tésztához.

    A szójaszósz és a mirin arányát ízlés szerint is változtathatod, ha erősebb vagy édesebb ízt szeretnél.

    4

    A soba tésztát tálald egy szép tálra, és locsold meg a szójaszósz-mirin keverékkel. Tedd a tempura rákot és zöldségeket a tálra, és szórd meg szezámmaggal és friss nori darabokkal.

    A nori (tengeri alga) frissességet és ízt ad a tálhoz, és szépen díszíti a tálat.

    5

    A Zaru Soba Tempurával kész, most már fogyasztható frissen, hűsítő élményt nyújtva!

    Tálalás előtt ne felejtsd el a hideg vizet az ételhez, hogy a frissesség és a tészta állaga megmaradjon.