A tejben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabzik.
Ellenőrizd, hogy a tej ne legyen túl forró, különben elpusztíthatja az élesztőt – körülbelül 37°C legyen.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, a tojásokat és az olvasztott vajat. A felfutott élesztős keveréket is add hozzá, majd gyúrd sima tésztává.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet, de figyelj arra, hogy ne legyen túl kemény.
A tésztát takard le és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg meg nem duplázódik a térfogata.
A tészta pihenése alatt ne nyújtsd, csak hagyd, hogy a természetes élesztő munka végezze el a dolgát.
Forralj fel egy nagy edényben olajat (kb. 170°C-ra), majd egy kanál segítségével adagold a kelt tésztát a forró olajba. Kis adagokban süsd a zeppolét, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Ne töltsd túl az edényt, hogy a tészta ne ragadjon össze – hagyj elég helyet, hogy a zeppolék szépen fel tudjanak pufadni.
Miután a zeppolék megsültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy leitatd róluk a felesleges olajat.
A leitatás segít abban, hogy ne legyenek túl olajosak és ropogósak maradjanak.
Keverd össze a fahéjat és a cukrot egy tálban, majd szórd rá a sült zeppolékra, amíg még forrók.
A friss fahéjas cukor és a meleg tészta édes, fűszeres ízélményt ad – nem szükséges túl sok, a finom illat elég.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.