Zöldalmás és karamellizált diós gnocchi tálalva

Zöldalmás és karamellizált diós gnocchi

A zöldalmás és karamellizált diós gnocchi egy különleges desszert, amely az édes és savanykás ízek tökéletes egyensúlyát teremti meg. A karamellizált zöldalma enyhén fanyar íze kiválóan harmonizál a ropogós, pirított dióval és a selymes mézes-tejszínes mártással. Ez a recept kiváló választás azok számára, akik szeretik a klasszikus alma és fahéj kombinációját, de egy különlegesebb formában szeretnék élvezni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
150 g Zöldalma
40 g Méz
50 g Barnacukor
80 g Dió
100 ml Tejszín
40 g Vaj
1 tk. Fahéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A burgonyát villával szúrd meg főzés előtt, így egyenletesebben fog megfőni. A sós víz segít kiemelni a burgonya ízét.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A meleg burgonyát könnyebb áttörni. A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el, mint a villával.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A burgonya ne legyen túl forró, amikor a tojást hozzáadod, mert a tojás megfőhet. A liszt mennyisége függ a burgonya víztartalmától, ezért fokozatosan adagold.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    Lisztezett felületen dolgozz, hogy a tészta ne ragadjon le.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    A só segít megőrizni a gnocchi formáját. Amikor a gnocchi feljön a víz felszínére, az azt jelenti, hogy megfőtt.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a felkockázott zöldalmát és a barnacukrot, amíg a cukor karamellizálódik és az alma megpuhul.

    Közepes lángon pirítsd, hogy a cukor ne égjen meg. Az alma legyen roppanós, ne főzd szét.

    7

    Öntsd hozzá a tejszínt és a mézet, majd keverd el benne a fahéjat. Hagyd, hogy a mártás kissé besűrűsödjön.

    Alacsony lángon forrald, hogy a tejszín ne csapódjon ki.

    8

    Egy másik serpenyőben pirítsd meg szárazon a durvára vágott diót, amíg illatos nem lesz.

    A diót folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg.

    9

    Öntsd az almás-karamellás mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Óvatosan forgasd össze, hogy a gnocchi ne törjön össze.

    10

    Szórd meg a pirított dióval az extra ropogós textúráért és gazdag ízhatásért.

    A diót ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    11

    Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra karamellás szósszal és dióval megszórva!

    A gnocchi frissen a legfinomabb, de ha marad, hűtőben tárolhatod és másnap felmelegítheted.