Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.
A burgonyát villával szúrd meg főzés előtt, így egyenletesebben fog megfőni. A sós víz segít kiemelni a burgonya ízét.
Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.
A meleg burgonyát könnyebb áttörni. A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el, mint a villával.
Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
A burgonya ne legyen túl forró, amikor a tojást hozzáadod, mert a tojás megfőhet. A liszt mennyisége függ a burgonya víztartalmától, ezért fokozatosan adagold.
Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.
Lisztezett felületen dolgozz, hogy a tészta ne ragadjon le.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.
A só segít megőrizni a gnocchi formáját. Amikor a gnocchi feljön a víz felszínére, az azt jelenti, hogy megfőtt.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a felkockázott zöldalmát és a barnacukrot, amíg a cukor karamellizálódik és az alma megpuhul.
Közepes lángon pirítsd, hogy a cukor ne égjen meg. Az alma legyen roppanós, ne főzd szét.
Öntsd hozzá a tejszínt és a mézet, majd keverd el benne a fahéjat. Hagyd, hogy a mártás kissé besűrűsödjön.
Alacsony lángon forrald, hogy a tejszín ne csapódjon ki.
Egy másik serpenyőben pirítsd meg szárazon a durvára vágott diót, amíg illatos nem lesz.
A diót folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg.
Öntsd az almás-karamellás mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
Óvatosan forgasd össze, hogy a gnocchi ne törjön össze.
Szórd meg a pirított dióval az extra ropogós textúráért és gazdag ízhatásért.
A diót ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra karamellás szósszal és dióval megszórva!
A gnocchi frissen a legfinomabb, de ha marad, hűtőben tárolhatod és másnap felmelegítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.