A basmati rizst alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a rizs felesleges kemikáliákat.
A rizs leöblítése segít, hogy a főzés során a rizsszemek különállóak legyenek.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát.
Pirítsd őket aranybarnára, hogy kioldódjanak az ízek, és édes illatot adjanak az ételnek.
Add hozzá a felaprított friss gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és kardamomot. Pirítsd őket 1-2 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.
A fűszerek enyhén pörkölése segít abban, hogy intenzívebb ízeket kapjunk.
Ezután add hozzá a zöldborsót és a rizst, majd jól keverd össze, hogy a rizs és a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A zöldborsó frissessége egy különleges ízt ad a piláfnak, érdemes színét is megőrizni.
Öntsd hozzá a vizet, és sózd meg a keveréket. Fedd le a lábast, és főzd közepes lángon, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet, kb. 15-20 perc.
Ne keverd meg a rizst főzés közben, hogy ne törjék össze a szemek.
Miután a rizs megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig. Tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége és illata remekül kiegészíti a piláf ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.