A basmati rizst alaposan öblĂtsd le, hogy eltĂĄvolĂtsd a felesleges kemikĂĄliĂĄkat Ă©s a rizs felesleges kemikĂĄliĂĄkat.
A rizs leöblĂtĂ©se segĂt, hogy a fĆzĂ©s sorĂĄn a rizsszemek kĂŒlönĂĄllĂłak legyenek.
Egy nagy serpenyĆben vagy lĂĄbasban hevĂtsd fel az olĂvaolajat, majd add hozzĂĄ a felaprĂtott hagymĂĄt Ă©s a zĂșzott fokhagymĂĄt.
PirĂtsd Ćket aranybarnĂĄra, hogy kioldĂłdjanak az Ăzek, Ă©s Ă©des illatot adjanak az Ă©telnek.
Add hozzĂĄ a felaprĂtott friss gyömbĂ©rt, fahĂ©jat, szegfƱszeget Ă©s kardamomot. PirĂtsd Ćket 1-2 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.
A fƱszerek enyhĂ©n pörkölĂ©se segĂt abban, hogy intenzĂvebb Ăzeket kapjunk.
Ezutån add hozzå a zöldborsót és a rizst, majd jól keverd össze, hogy a rizs és a fƱszerek egyenletesen eloszoljanak.
A zöldborsĂł frissessĂ©ge egy kĂŒlönleges Ăzt ad a pilĂĄfnak, Ă©rdemes szĂnĂ©t is megĆrizni.
Ăntsd hozzĂĄ a vizet, Ă©s sĂłzd meg a keverĂ©ket. Fedd le a lĂĄbast, Ă©s fĆzd közepes lĂĄngon, amĂg a rizs megpuhul Ă©s felszĂvja a vizet, kb. 15-20 perc.
Ne keverd meg a rizst fĆzĂ©s közben, hogy ne törjĂ©k össze a szemek.
MiutĂĄn a rizs megpuhult, vedd le a tƱzrĆl, Ă©s hagyd pihenni 5 percig. TĂĄlald friss korianderrel dĂszĂtve.
A koriander frissessĂ©ge Ă©s illata remekĂŒl kiegĂ©szĂti a pilĂĄf ĂzĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.