Zöldborsó Pulao, fƱszeres rizs és friss korianderrel tålalva

Zöldborsó Pulao

A Pulao egy tradicionĂĄlis indiai Ă©tel, amely a rizs Ă©s a zöldsĂ©gek tökĂ©letes keverĂ©ke. A zöldborsĂłval kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat kĂŒlönleges Ă­zeket hoz, amelyeket a friss fƱszerek, mint a kardamom, fahĂ©j Ă©s szegfƱszeg emelnek ki. Ez a könnyƱ Ă©s egĂ©szsĂ©ges Ă©tel a tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs bĂĄrmely indiai Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
270 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Basmati rizs
⭕ 150 g ZöldborsĂł
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 2 db SzegfƱszeg
⭕ 3 db Kardamom
⭕ 1 csipet Szerecsendió
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 400 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsd le, hogy eltåvolítsd a felesleges kemikåliåkat és a rizs felesleges kemikåliåkat.

    A rizs leöblĂ­tĂ©se segĂ­t, hogy a fƑzĂ©s sorĂĄn a rizsszemek kĂŒlönĂĄllĂłak legyenek.

    2

    Egy nagy serpenyƑben vagy lĂĄbasban hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a felaprĂ­tott hagymĂĄt Ă©s a zĂșzott fokhagymĂĄt.

    PirĂ­tsd Ƒket aranybarnĂĄra, hogy kioldĂłdjanak az Ă­zek, Ă©s Ă©des illatot adjanak az Ă©telnek.

    3

    Add hozzĂĄ a felaprĂ­tott friss gyömbĂ©rt, fahĂ©jat, szegfƱszeget Ă©s kardamomot. PirĂ­tsd Ƒket 1-2 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.

    A fƱszerek enyhén pörkölése segít abban, hogy intenzívebb ízeket kapjunk.

    4

    Ezutån add hozzå a zöldborsót és a rizst, majd jól keverd össze, hogy a rizs és a fƱszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A zöldborsĂł frissessĂ©ge egy kĂŒlönleges Ă­zt ad a pilĂĄfnak, Ă©rdemes szĂ­nĂ©t is megƑrizni.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, Ă©s sĂłzd meg a keverĂ©ket. Fedd le a lĂĄbast, Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon, amĂ­g a rizs megpuhul Ă©s felszĂ­vja a vizet, kb. 15-20 perc.

    Ne keverd meg a rizst fƑzĂ©s közben, hogy ne törjĂ©k össze a szemek.

    6

    MiutĂĄn a rizs megpuhult, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd pihenni 5 percig. TĂĄlald friss korianderrel dĂ­szĂ­tve.

    A koriander frissessĂ©ge Ă©s illata remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a pilĂĄf Ă­zĂ©t.