Zöldborsó Pulao, fűszeres rizs és friss korianderrel tálalva

Zöldborsó Pulao

A Pulao egy tradicionális indiai étel, amely a rizs és a zöldségek tökéletes keveréke. A zöldborsóval készült változat különleges ízeket hoz, amelyeket a friss fűszerek, mint a kardamom, fahéj és szegfűszeg emelnek ki. Ez a könnyű és egészséges étel a tökéletes választás bármely indiai étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
270 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
150 g Zöldborsó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 rúd Fahéj
2 db Szegfűszeg
3 db Kardamom
1 csipet Szerecsendió
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csokor Friss koriander
400 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a rizs felesleges kemikáliákat.

    A rizs leöblítése segít, hogy a főzés során a rizsszemek különállóak legyenek.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát.

    Pirítsd őket aranybarnára, hogy kioldódjanak az ízek, és édes illatot adjanak az ételnek.

    3

    Add hozzá a felaprított friss gyömbért, fahéjat, szegfűszeget és kardamomot. Pirítsd őket 1-2 percig, hogy az illatok felszabaduljanak.

    A fűszerek enyhén pörkölése segít abban, hogy intenzívebb ízeket kapjunk.

    4

    Ezután add hozzá a zöldborsót és a rizst, majd jól keverd össze, hogy a rizs és a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A zöldborsó frissessége egy különleges ízt ad a piláfnak, érdemes színét is megőrizni.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, és sózd meg a keveréket. Fedd le a lábast, és főzd közepes lángon, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet, kb. 15-20 perc.

    Ne keverd meg a rizst főzés közben, hogy ne törjék össze a szemek.

    6

    Miután a rizs megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig. Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és illata remekül kiegészíti a piláf ízét.