A zöldségeket tisztítsd meg. A cukkinit és a répaköteget vágd vékony csíkokra, az édesburgonyát pedig hasonló méretű szeletekre, hogy mindegyik egyformán süljön.
A zöldségeket próbáld egyforma vastagságúra vágni, hogy egyenletesen süljenek.
A zöldhagymát karikázd fel és add hozzá a többi zöldséghez. Ezután keverd össze a lisztet, kukoricakeményítőt és a sütőport egy tálban.
A keményítő segít, hogy a kakiage könnyedebb és ropogósabb legyen.
Öntsd hozzá a jégvizet és a szójaszószt a száraz hozzávalókhoz, majd keverd sima tésztává. A tészta ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű.
A jégvíz hűtése segít abban, hogy a tésztában lévő levegő jobban megemelje a zöldségeket, így ropogósabbá válik.
A napraforgó olajat forrósítsd fel egy mélyebb serpenyőben vagy wokban. Ha elég meleg, akkor a tésztába mártott zöldségeket óvatosan tedd bele az olajba.
A megfelelő olajhőmérséklet akkor érhető el, ha egy kis darab tésztát beledobsz az olajba, és az azonnal feljön a felszínre.
Süsd a zöldségeket aranybarnára és ropogósra, körülbelül 3-4 perc alatt, majd szedd ki őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Ne tedd túl sok zöldséget egyszerre az olajba, hogy ne hűljön le az olaj, és a kakiage ne legyen olajos.
A sült kakiage-t tálalás előtt szórd meg fekete szezámmaggal és friss, apróra vágott zöldhagymával.
A szezámmag extra ízt és textúrát ad a fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.