Zöldséges kakiage ropogósra sütve, fekete szezámmaggal megszórva

Zöldséges kakiage

A kakiage egy tradicionális japán étel, amely különböző zöldségek és tenger gyümölcsei frittereként ismert. Ezt az ételt azzal a céllal fejlesztették ki, hogy gyorsan elkészíthető és ízletes falatokat kínáljon. A zöldséges változat egy remek alternatíva a húsmentes étkezésekhez, mivel a friss zöldségeket könnyed tészta borítja, amely roppanósra sül. A zöldséges kakiage ideális előétel vagy snack, amely különleges ízt ad bármilyen étkezéshez. A közel-keleti és ázsiai konyhákban elterjedt étel könnyen elkészíthető otthon, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Cukkini
2 db Répa
1 db Édesburgonya
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Fekete szezámmag
100 g Liszt
50 g Kukoricakeményítő
1 tk. Sütőpor
150 ml Jégvíz
1 ek. Szójaszósz
500 ml Napraforgó olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket tisztítsd meg. A cukkinit és a répaköteget vágd vékony csíkokra, az édesburgonyát pedig hasonló méretű szeletekre, hogy mindegyik egyformán süljön.

    A zöldségeket próbáld egyforma vastagságúra vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A zöldhagymát karikázd fel és add hozzá a többi zöldséghez. Ezután keverd össze a lisztet, kukoricakeményítőt és a sütőport egy tálban.

    A keményítő segít, hogy a kakiage könnyedebb és ropogósabb legyen.

    3

    Öntsd hozzá a jégvizet és a szójaszószt a száraz hozzávalókhoz, majd keverd sima tésztává. A tészta ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű.

    A jégvíz hűtése segít abban, hogy a tésztában lévő levegő jobban megemelje a zöldségeket, így ropogósabbá válik.

    4

    A napraforgó olajat forrósítsd fel egy mélyebb serpenyőben vagy wokban. Ha elég meleg, akkor a tésztába mártott zöldségeket óvatosan tedd bele az olajba.

    A megfelelő olajhőmérséklet akkor érhető el, ha egy kis darab tésztát beledobsz az olajba, és az azonnal feljön a felszínre.

    5

    Süsd a zöldségeket aranybarnára és ropogósra, körülbelül 3-4 perc alatt, majd szedd ki őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Ne tedd túl sok zöldséget egyszerre az olajba, hogy ne hűljön le az olaj, és a kakiage ne legyen olajos.

    6

    A sült kakiage-t tálalás előtt szórd meg fekete szezámmaggal és friss, apróra vágott zöldhagymával.

    A szezámmag extra ízt és textúrát ad a fogásnak.