A burgonyát hámozd meg, majd vágd kis kockákra vagy hasábokra. A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A hagymát vágd félkarikákra.
A burgonyát próbáld egyforma méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjön.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, amíg üvegesedni nem kezd.
A szezámolajnak erősebb, dióra emlékeztető íze van, ami tökéletesen illik a zöldségekhez.
Add hozzá a burgonyát és a sárgarépát a serpenyőbe. Pirítsd őket 5-7 percig, hogy enyhén megpiruljanak.
A pirítás segít a zöldségek ízének intenzívebbé válásában, és gazdagabbá teszi a levest.
Öntsd hozzá a húsleves alapot, szójaszószt és mirint. Keverd jól össze, majd hagyd főni 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A mirin édes ízt ad az ételnek, de ha nem találsz, egy kis cukor is jól pótolja.
Amikor a zöldségek majdnem teljesen megpuhultak, add hozzá a zöldborsót, és főzd tovább 5-7 percig.
A zöldborsó nem igényel sok főzési időt, így a végén érdemes hozzáadni, hogy ne főjön szét.
A kész Nikujagát tálald friss korianderrel díszítve és fekete borssal megszórva.
A koriander friss íze jól kiegészíti a főtt zöldségeket és fokozza az étel frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.