Zöldséges Nikujaga, tálalva gazdag, ínycsiklandó zöldségekkel és friss korianderrel.

Zöldséges Nikujaga

A Nikujaga egy hagyományos japán étel, amelyet eredetileg marhahússal készítettek, de a zöldséges verzió is egyre népszerűbb. Az étel alapja a szójaszósz, mirin és húsleves keveréke, amely gazdag ízt ad a zöldségeknek. Az étel a japán háztartásokban gyakran előfordul, és könnyen elkészíthető, így ideális választás a hétköznapi étkezésekhez. A zöldségek, mint a sárgarépa és a zöldborsó, friss és tápláló alapot adnak az ételnek, miközben a szójaszósz és a mirin gazdagítja az ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Burgonya
1 db Hagyma
1 db Carrot (sárgarépa)
100 g Zöldborsó
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin (édes rizsbor)
500 ml Húsleves alap
1 ek. Szezámolaj
1 ág Friss koriander
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd kis kockákra vagy hasábokra. A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A hagymát vágd félkarikákra.

    A burgonyát próbáld egyforma méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjön.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A szezámolajnak erősebb, dióra emlékeztető íze van, ami tökéletesen illik a zöldségekhez.

    3

    Add hozzá a burgonyát és a sárgarépát a serpenyőbe. Pirítsd őket 5-7 percig, hogy enyhén megpiruljanak.

    A pirítás segít a zöldségek ízének intenzívebbé válásában, és gazdagabbá teszi a levest.

    4

    Öntsd hozzá a húsleves alapot, szójaszószt és mirint. Keverd jól össze, majd hagyd főni 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A mirin édes ízt ad az ételnek, de ha nem találsz, egy kis cukor is jól pótolja.

    5

    Amikor a zöldségek majdnem teljesen megpuhultak, add hozzá a zöldborsót, és főzd tovább 5-7 percig.

    A zöldborsó nem igényel sok főzési időt, így a végén érdemes hozzáadni, hogy ne főjön szét.

    6

    A kész Nikujagát tálald friss korianderrel díszítve és fekete borssal megszórva.

    A koriander friss íze jól kiegészíti a főtt zöldségeket és fokozza az étel frissességét.