Zöldséges tangsuyuk, friss zöldségekkel és gazdag szójaszószos szószban

Zöldséges tangsuyuk

A tangsuyuk egy hagyományos koreai étel, amelyet általában húsos vagy zöldséges alapanyagokkal készítenek. A zöldséges tangsuyuk egy friss, könnyen elkészíthető változata, amely gazdag szójaszószos szószban és fűszeres ízekben gazdag. Az étel eredetileg a koreai konyhában alakult ki, és mára világszerte népszerűvé vált. A zöldséges változata vegetáriánusok számára is ideális, és könnyen elkészíthető otthon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Sárgarépa
100 g Zöldpaprika
1 db Hagyma
150 g Burgonya
2 ek. Szezámolaj
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Fehérbor ecet
2 ek. Cukor
1 ek. Keményítő
3 ek. Kukoricaliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát, zöldpaprikát és burgonyát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra. A hagymát vágd apróra.

    A zöldségeket érdemes egyenlő méretűre vágni, hogy minden egyformán süljön.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, sárgarépát, zöldpaprikát és burgonyát.

    Ha szeretnél intenzívebb ízt, egy kevés friss gyömbért is adhatunk hozzá.

    3

    Miután a zöldségek megpuhultak, add hozzá a szójaszószt, a fehérbor ecetet és a cukrot. Főzd őket alacsony hőmérsékleten 5 percig.

    A fehérbor ecet adja a savanykás ízt, de ha nem szereted, használhatsz sima ecetet is.

    4

    A keményítőt egy kevés vízben oldd fel, majd öntsd hozzá a zöldséges keverékhez. Keverd jól össze, hogy a szósz besűrűsödjön.

    A keményítőt fokozatosan add hozzá, hogy ne legyen csomós a szósz.

    5

    A kukoricalisztet egy serpenyőben pirítsd meg, majd add hozzá a sűrűsödött zöldségekhez, és keverd jól össze.

    A kukoricaliszt segít abban, hogy a szósz sűrűbb és gazdagabb legyen, így jobban tapad a zöldségekre.

    6

    Tálald a zöldséges tangsuyukot frissen, melegen, a tetejére szórhatsz egy kis pörkölt szezámmagot.

    A pörkölt szezámmag extra ízt ad, és segít az étel textúrájának gazdagításában.