A dashi alaplét melegítsd fel egy lábasban, majd add hozzá a miso pasztát és a szójaszószt. Keverd jól össze, hogy a miso teljesen feloldódjon.
A miso paszta különféle típusai léteznek, válaszd a világosabb típusút, ha enyhébb ízt szeretnél.
A rizst főzd meg a szokásos módon, majd tartsd melegen, hogy tálaláskor friss és puha maradjon.
A rizs a zoni egyik alapja, így ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy ne legyen ragacsos.
A kamabokót szeleteld vékonyra és tedd félre.
A kamabokó textúrája és íze gazdagítja az ételt, próbáld meg egyenletesen szeletelni, hogy esztétikus legyen.
A mochit add hozzá a dashi leveshez, és főzd 5-7 percig, amíg meg nem puhul. A mochi állaga egy kicsit ragacsos lesz, ami jól illik a leveshez.
Ne főzd túl a mochit, mert szétmálhat. Akkor jó, ha még megtartja formáját, de már könnyen megeszik.
Tálald a levest egy-egy tál rizs mellé, majd helyezd rá a kamabokó szeleteket. Díszítsd friss korianderrel és tengeri algával.
A koriander és a tengeri alga extra frissességet ad a gazdag levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.