Zoni kamabokóval, egy japán leves mochi rizsszel, halas pástétommal és friss korianderrel

Zoni Kamabokóval

A zoni egy hagyományos japán étel, amelyet különösen a japán újévi ünnepek alkalmával tálalnak. A leves gazdag és ínycsiklandó, és alapját a dashi, a miso és a rizs képezi. A kamabokó, amely egy halas pástétom, a zoni egyik legismertebb tölteléke, és a mochi rizs édes és ragacsos textúrája kiegészíti az étel ízeit. Az étel nemcsak ízletes, hanem a japán konyha hagyományait is tükrözi, így remek választás minden étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Dashi alaplé
150 g Kamabokó (halas sült pástétom)
200 g Rizs
2 ek. Sós szójaszósz
1 ek. Miso paszta
1 szál Zöldhagyma
4 db Mochi (ragadós rizs)
1 csokor Friss koriander
1 lap Tengeri alga

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A dashi alaplét melegítsd fel egy lábasban, majd add hozzá a miso pasztát és a szójaszószt. Keverd jól össze, hogy a miso teljesen feloldódjon.

    A miso paszta különféle típusai léteznek, válaszd a világosabb típusút, ha enyhébb ízt szeretnél.

    2

    A rizst főzd meg a szokásos módon, majd tartsd melegen, hogy tálaláskor friss és puha maradjon.

    A rizs a zoni egyik alapja, így ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy ne legyen ragacsos.

    3

    A kamabokót szeleteld vékonyra és tedd félre.

    A kamabokó textúrája és íze gazdagítja az ételt, próbáld meg egyenletesen szeletelni, hogy esztétikus legyen.

    4

    A mochit add hozzá a dashi leveshez, és főzd 5-7 percig, amíg meg nem puhul. A mochi állaga egy kicsit ragacsos lesz, ami jól illik a leveshez.

    Ne főzd túl a mochit, mert szétmálhat. Akkor jó, ha még megtartja formáját, de már könnyen megeszik.

    5

    Tálald a levest egy-egy tál rizs mellé, majd helyezd rá a kamabokó szeleteket. Díszítsd friss korianderrel és tengeri algával.

    A koriander és a tengeri alga extra frissességet ad a gazdag levesnek.