Zosui gombával tálalva

Zosui gombával

A zosui egy hagyományos japán étel, amely gazdag ízekkel és tápláló összetevőkkel rendelkezik. Eredetileg egy egyszerű, hétköznapi étkezésként indult, de mára számos variációja létezik, mindegyik gazdag tápanyagokban és umami ízekben. A gombás változat különösen népszerű, mivel a gomba finom, gazdag ízt ad a levesnek, miközben a tojás és a rizs kiegyensúlyozza a textúrát. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed vacsorához vagy egy frissítő ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Jázmin rizs
150 g Gomba (tetszőleges fajta)
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
3 ek. Soya szósz
400 ml Dashi (japán hal alaplé)
tk. Fűszerek (fahéj, szegfűbors)
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízzel, majd tedd egy közepes lábasba.

    A rizst alaposan öblítsd le, hogy a felesleges kemikáliák és keményítő eltűnjön, így a rizs nem lesz túl ragacsos.

    2

    A rizst öntsd fel 400 ml vízzel, majd forrald fel. Alacsony hőfokon főzd 10-15 percig, amíg megpuhul.

    Ha a rizs gyorsan megpuhul, ne nyisd ki a fedelet, hogy ne veszítsen hőt.

    3

    Közben a gombát tisztítsd meg és szeleteld fel vékonyan. A zöldhagymát vágd karikákra.

    A gombát tetszés szerint választhatod, de a shiitake gomba adja a legjobb ízt.

    4

    A dashi alaplevet öntsd egy lábasba, és forrald fel. Adj hozzá egy kis fahéjat és szegfűborsot ízlés szerint, majd tedd bele a gombát és a zöldhagymát.

    A dashi alaplé gazdag, umamis ízt ad az ételnek, de ha nincs hozzáférésed, helyettesítheted sima zöldségalaplével.

    5

    Amikor a gomba megpuhul, verd fel a tojásokat, és öntsd őket a levesbe, folyamatos keverés mellett, hogy lágy tojásdarabkák képződjenek a levesben.

    A tojást ne tedd bele túl gyorsan, mert akkor nem lesz szép lágy állaga, hanem megfőhet.

    6

    Add hozzá a soya szószt és a szezámolajat, majd keverd jól össze.

    A szezámolaj különleges ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki!

    7

    A rizst tálald a leves tetején, és szórd meg a kész zosuit friss zöldhagymával.