A rizst alaposan öblítsd le hideg vízzel, majd tedd egy közepes lábasba.
A rizst alaposan öblítsd le, hogy a felesleges kemikáliák és keményítő eltűnjön, így a rizs nem lesz túl ragacsos.
A rizst öntsd fel 400 ml vízzel, majd forrald fel. Alacsony hőfokon főzd 10-15 percig, amíg megpuhul.
Ha a rizs gyorsan megpuhul, ne nyisd ki a fedelet, hogy ne veszítsen hőt.
Közben a gombát tisztítsd meg és szeleteld fel vékonyan. A zöldhagymát vágd karikákra.
A gombát tetszés szerint választhatod, de a shiitake gomba adja a legjobb ízt.
A dashi alaplevet öntsd egy lábasba, és forrald fel. Adj hozzá egy kis fahéjat és szegfűborsot ízlés szerint, majd tedd bele a gombát és a zöldhagymát.
A dashi alaplé gazdag, umamis ízt ad az ételnek, de ha nincs hozzáférésed, helyettesítheted sima zöldségalaplével.
Amikor a gomba megpuhul, verd fel a tojásokat, és öntsd őket a levesbe, folyamatos keverés mellett, hogy lágy tojásdarabkák képződjenek a levesben.
A tojást ne tedd bele túl gyorsan, mert akkor nem lesz szép lágy állaga, hanem megfőhet.
Add hozzá a soya szószt és a szezámolajat, majd keverd jól össze.
A szezámolaj különleges ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki!
A rizst tálald a leves tetején, és szórd meg a kész zosuit friss zöldhagymával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.