H谩zi zserb贸 oml贸s t茅szt谩val, di贸s t枚ltel茅kkel 茅s csokol谩d茅bevonattal

Zserb贸

A Zserb贸 egy olyan s眉tem茅ny, amely nemcsak a magyar konyha, hanem az 眉nnepi asztalok elmaradhatatlan darabja is. A zserb贸 t枚rt茅nete a 20. sz谩zad elej茅re vezethet艖 vissza, amikor a receptet a h铆res cukr谩sz, Gerbeaud Emil tette vil谩gh铆r疟v茅. Az 茅tel gazdag di贸s 茅s lekv谩ros t枚ltel茅kkel van megt枚ltve, 茅s egy 茅des, vajas t茅szt谩t rejt mag谩ban. A zserb贸 az egyik legfinomabb 茅s legimpoz谩nsabb desszert, amely m茅lt贸 helyet foglal el b谩rmilyen 眉nnepi rendezv茅nyen.

A zserb贸 elk茅sz铆t茅se id艖ig茅nyes, de minden egyes falatja meg茅ri a f谩rads谩got. A t茅szta r茅tegez茅s茅vel, a di贸s, lekv谩ros t枚ltel茅kkel 茅s a v茅g茅n egy finom csokol谩d茅val le枚ntve, a zserb贸 igazi 铆nycsikland贸 茅lm茅nyt k铆n谩l. T谩lal谩sa sor谩n az 茅tel minden egyes r茅tege tiszt谩n l谩that贸, 铆gy az asztalon val贸 megjelen茅s茅vel is leny疟g枚zi az 茅tkez艖ket. A zserb贸 a t枚k茅letes v谩laszt谩s egy 眉nnepi 茅dess茅ghez, amely mindig a legjobbat hozza ki egy csal谩di rendezv茅nyb艖l.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 35 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 5
300 g Liszt
150 g Vaj
1 db Toj谩s
20 g 脡leszt艖
100 g Cukor
200 g Di贸
150 g Baracklekv谩r
150 g 脡tcsokol谩d茅

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozz谩adjuk a cukrot, 茅leszt艖t, toj谩st 茅s tejf枚lt, 茅s sima t茅szt谩t gy煤runk bel艖le.

    A vaj legyen hideg, hogy k枚nnyen elmorzsolhat贸 legyen a liszttel. A tejf枚lt艖l a t茅szta oml贸sabb lesz.

    2

    A t茅szt谩t h谩rom r茅szre osztjuk, majd kiny煤jtjuk.

    A kiny煤jt谩s el艖tt pihentess眉k a t茅szt谩t h疟t艖ben legal谩bb 30 percig, 铆gy k枚nnyebb lesz vele dolgozni.

    3

    Az els艖 r茅teget tepsibe helyezz眉k, megkenj眉k baracklekv谩rral, majd megsz贸rjuk dar谩lt di贸val.

    A lekv谩r legyen s疟r疟, hogy ne 谩ztassa el a t茅szt谩t.

    4

    R谩helyezz眉k a m谩sodik r茅teget, ism茅t megkenj眉k lekv谩rral 茅s megsz贸rjuk di贸val.

    A lekv谩r legyen szobah艖m茅rs茅klet疟, hogy k枚nnyen kenhet艖 legyen. A di贸t 茅rdemes el艖tte megpir铆tani, hogy intenz铆vebb legyen az 铆ze.

    5

    Befedj眉k a harmadik r茅teggel, majd vill谩val megszurk谩ljuk.

    A vill谩val val贸 szurk谩l谩s seg铆t, hogy a t茅szta egyenletesen s眉lj枚n meg, 茅s ne p煤posodjon fel.

    6

    180掳C-ra el艖meleg铆tett s眉t艖ben kb. 35 perc alatt k茅szre s眉tj眉k.

    脡rdemes t疟pr贸b谩val ellen艖rizni, hogy a t茅szta 谩ts眉lt-e.

    7

    A s眉tem茅nyt hagyjuk kih疟lni, majd olvasztott csokol谩d茅val bevonjuk a tetej茅t.

    A csokol谩d茅ba egy kev茅s vajat vagy 茅tolajat keverve sz茅p f茅nyes lesz a bevonat.