A Zserb贸 egy olyan s眉tem茅ny, amely nemcsak a magyar konyha, hanem az 眉nnepi asztalok elmaradhatatlan darabja is. A zserb贸 t枚rt茅nete a 20. sz谩zad elej茅re vezethet艖 vissza, amikor a receptet a h铆res cukr谩sz, Gerbeaud Emil tette vil谩gh铆r疟v茅. Az 茅tel gazdag di贸s 茅s lekv谩ros t枚ltel茅kkel van megt枚ltve, 茅s egy 茅des, vajas t茅szt谩t rejt mag谩ban. A zserb贸 az egyik legfinomabb 茅s legimpoz谩nsabb desszert, amely m茅lt贸 helyet foglal el b谩rmilyen 眉nnepi rendezv茅nyen.
A zserb贸 elk茅sz铆t茅se id艖ig茅nyes, de minden egyes falatja meg茅ri a f谩rads谩got. A t茅szta r茅tegez茅s茅vel, a di贸s, lekv谩ros t枚ltel茅kkel 茅s a v茅g茅n egy finom csokol谩d茅val le枚ntve, a zserb贸 igazi 铆nycsikland贸 茅lm茅nyt k铆n谩l. T谩lal谩sa sor谩n az 茅tel minden egyes r茅tege tiszt谩n l谩that贸, 铆gy az asztalon val贸 megjelen茅s茅vel is leny疟g枚zi az 茅tkez艖ket. A zserb贸 a t枚k茅letes v谩laszt谩s egy 眉nnepi 茅dess茅ghez, amely mindig a legjobbat hozza ki egy csal谩di rendezv茅nyb艖l.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozz谩adjuk a cukrot, 茅leszt艖t, toj谩st 茅s tejf枚lt, 茅s sima t茅szt谩t gy煤runk bel艖le.
A vaj legyen hideg, hogy k枚nnyen elmorzsolhat贸 legyen a liszttel. A tejf枚lt艖l a t茅szta oml贸sabb lesz.
A t茅szt谩t h谩rom r茅szre osztjuk, majd kiny煤jtjuk.
A kiny煤jt谩s el艖tt pihentess眉k a t茅szt谩t h疟t艖ben legal谩bb 30 percig, 铆gy k枚nnyebb lesz vele dolgozni.
Az els艖 r茅teget tepsibe helyezz眉k, megkenj眉k baracklekv谩rral, majd megsz贸rjuk dar谩lt di贸val.
A lekv谩r legyen s疟r疟, hogy ne 谩ztassa el a t茅szt谩t.
R谩helyezz眉k a m谩sodik r茅teget, ism茅t megkenj眉k lekv谩rral 茅s megsz贸rjuk di贸val.
A lekv谩r legyen szobah艖m茅rs茅klet疟, hogy k枚nnyen kenhet艖 legyen. A di贸t 茅rdemes el艖tte megpir铆tani, hogy intenz铆vebb legyen az 铆ze.
Befedj眉k a harmadik r茅teggel, majd vill谩val megszurk谩ljuk.
A vill谩val val贸 szurk谩l谩s seg铆t, hogy a t茅szta egyenletesen s眉lj枚n meg, 茅s ne p煤posodjon fel.
180掳C-ra el艖meleg铆tett s眉t艖ben kb. 35 perc alatt k茅szre s眉tj眉k.
脡rdemes t疟pr贸b谩val ellen艖rizni, hogy a t茅szta 谩ts眉lt-e.
A s眉tem茅nyt hagyjuk kih疟lni, majd olvasztott csokol谩d茅val bevonjuk a tetej茅t.
A csokol谩d茅ba egy kev茅s vajat vagy 茅tolajat keverve sz茅p f茅nyes lesz a bevonat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.