Cukkinis gyoza ropogós aljú darabok szójaszósz mellett tálalva

Zucchini Gyoza – cukkini alapú töltelék

A gyoza japán változata a kínai eredetű töltött batyuknak, és már a 20. század óta nagy népszerűségnek örvend a szigetországban. A cukkinis gyoza egy modern, friss változata ennek a klasszikus ételnek, amelyet különösen a nyári hónapokban kedvelnek. A cukkini lédús és könnyű zöldség, amely remekül harmonizál más aromás hozzávalókkal, mint a fokhagyma vagy a gyömbér. Ahogy a cukkini sercegni kezd a serpenyőben, a konyhát egy friss, zöldséges illat tölti be – egy pillanat alatt nyárias hangulatba kerülünk. Technikai tipp: a cukkini víztartalma magas, ezért nagyon fontos, hogy jól ki legyen nyomkodva, mielőtt a töltelékbe kerül. Ez a recept tökéletes választás, ha valami könnyűt, mégis különlegeset keresel – akár főfogásként, akár egy ázsiai vacsora részeként.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Cukkini
100 g Káposzta
2 db Újhagyma
2 db Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
24 db Gyoza tésztalap
2 ek. Olaj a sütéshez
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a cukkinit nagy lyukú reszelőn, sózd meg enyhén, majd tedd egy szűrőbe 10 percre, hogy kiengedje a levét. Ezután alaposan nyomkodd ki a felesleges nedvességet.

    Ha nem nyomod ki eléggé a cukkinit, a töltelék túl nedves lesz, és átáztathatja a tésztát.

    2

    Reszeld le a káposztát, aprítsd az újhagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Egy serpenyőben melegíts kevés szezámolajat, majd párold ezeket 3-4 percig, míg kissé összeesnek.

    A fokhagymát csak az utolsó percben add hozzá, hogy ne égjen meg és ne váljon keserűvé.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a cukkinit a párolt zöldségekkel, add hozzá a szójaszószt, és alaposan dolgozd össze. A keverék legyen formázható, de ne túl nedves.

    Ha szükséges, adj hozzá kevés zsemlemorzsát vagy keményítőt a jobb állag érdekében.

    4

    A gyoza tésztalapokat nedvesítsd meg a széleiken. Tegyél egy teáskanálnyi tölteléket a közepére, majd hajtsd félbe, és ujjal csipkézd be a szélét, hogy jól záródjon.

    Ha előre dolgozol, tedd a kész gyozákat lisztezett tálcára, és takard le nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.

    5

    Egy nagy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd helyezd bele a gyozákat az aljukkal lefelé. Pirítsd 2 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Ne próbáld megmozgatni őket sütés közben, így lesz igazán egyenletes, ropogós aljuk.

    6

    Önts alá vizet, fedd le a serpenyőt, és párold 5 percig, amíg a gőz megpuhítja a tésztát. Ezután vedd le a fedőt, és pirítsd még 1 percig, hogy újra ropogós legyen az alja.

    Ha marad víz a serpenyőben, várj türelemmel – ne vedd le túl korán, különben nem lesz elég ropogós!