Hámozd meg a fokhagymákat, majd vágd vékony szeletekre. Ha szeretnéd csökkenteni az intenzív ízt, főzd őket enyhén sós vízben 2-3 percig, majd szűrd le.
A fokhagyma előfőzése segít enyhíteni az erőteljes, csípős ízt, így harmonikusabb lesz az öntet.
Egy kis lábasban olvaszd meg a vajat az olívaolajjal közepes lángon. Add hozzá a szeletelt fokhagymát, és alacsony hőfokon főzd, amíg puhává és krémessé válik.
Fontos, hogy ne pirítsd meg a fokhagymát – csak lassan főzd, hogy ne váljon keserűvé.
Add hozzá a szardella filéket, és főzd tovább, amíg teljesen feloldódnak az olajban, egy sűrű, homogén krémet alkotva.
Használj fakanalat vagy habverőt a szardella szétkeveréséhez – gyorsítja a folyamatot.
Reszeld vagy szeleteld bele a szarvasgombát, és főzd további 2 percig, hogy az aromái kioldódjanak. Ha használod a tejszínt, ekkor keverd hozzá, hogy krémesebb állagot kapj.
A szarvasgombát sose főzd túl – elég csak finoman beleolvasztani a kész mártásba a maximális ízhatásért.
A bagna cauda-t melegen, tálalóedénybe öntve kínáld. Márts bele nyers vagy enyhén gőzölt zöldségeket és friss kenyeret. Ha szeretnéd, gyertyás melegítővel is tálalhatod, hogy ne hűljön ki.
Használj vastagabb falú kerámia vagy üveg edényt, amely sokáig melegen tartja a szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.