Burgonyapehely konyhai alapanyagként tålban, kiszórva fakanållal

Burgonyapehely – Gyors Ă©s sokoldalĂș alapanyag a modern konyhĂĄban

Burgonyapehely konyhai alapanyagként tålban, kiszórva fakanållal

A burgonyapehely egy dehidratĂĄlt, finomra lapĂ­tott burgonyakĂ©szĂ­tmĂ©ny, amelyet elsƑsorban gyors burgonyapĂŒrĂ©, sĂŒtĂ©si keverĂ©kek vagy sƱrĂ­tƑanyag cĂ©ljĂĄra hasznĂĄlnak a modern konyhĂĄban. A fƑtt, majd szĂĄrĂ­tott burgonyĂĄbĂłl kĂ©szĂŒlƑ pehely gyorsan visszahidratĂĄlhatĂł vĂ­zzel vagy tejjel, Ă­gy ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs idƑtakarĂ©kos fƑzĂ©shez.

GlutĂ©nmentes, termĂ©szetes alapanyag, mely semleges Ă­ze miatt sokfĂ©le Ă©telbe integrĂĄlhatĂł anĂ©lkĂŒl, hogy elnyomnĂĄ a többi összetevƑ Ă­zĂ©t. Gazdag kemĂ©nyĂ­tƑben Ă©s szĂ©nhidrĂĄtban, ami laktatĂł Ă©s energiadĂșs összetevƑvĂ© teszi.

Burgonyapehely felhasznĂĄlĂĄsa

  • Instant burgonyapĂŒrĂ© – forrĂł vĂ­zzel vagy tejjel keverve nĂ©hĂĄny perc alatt elkĂ©szĂ­thetƑ.
  • SĂŒtĂ©shez – pogĂĄcsĂĄkhoz, kenyerekhez, glutĂ©nmentes sĂŒtemĂ©nyekhez puhasĂĄg Ă©s textĂșra biztosĂ­tĂĄsĂĄra.
  • SƱrĂ­tĂ©shez – levesekhez, szĂłszokhoz termĂ©szetes sƱrĂ­tƑkĂ©nt.
  • FasĂ­rtok, burgonyĂĄs töltelĂ©kek – kötƑanyagkĂ©nt vagy alapkĂ©nt.
  • Gyors Ă©telekhez – pĂ©ldĂĄul snackek, krokettek, burgonyĂĄs puffancsok elƑállĂ­tĂĄsĂĄhoz.

ElƑnyei

  • Gyors elkĂ©szĂ­tĂ©s – nem kell hĂĄmozni, fƑzni, törni.
  • HosszĂș eltarthatĂłsĂĄg – lĂ©gmentesen tĂĄrolva hĂłnapokig felhasznĂĄlhatĂł.
  • EgyszerƱ adagolĂĄs – pontos mennyisĂ©gben, hulladĂ©kmentesen hasznĂĄlhatĂł.
  • GlutĂ©nmentes Ă©s vegĂĄnbarĂĄt – speciĂĄlis Ă©trendekhez is alkalmas.

A burgonyapehely kĂŒlönösen hasznos nagy mennyisĂ©gƱ Ă©telek gyors elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez, pĂ©ldĂĄul Ă©ttermekben, vendĂ©glĂĄtĂĄsban, vagy otthon, ha gyors, megbĂ­zhatĂł megoldĂĄsra van szĂŒksĂ©g.

TĂĄrolĂĄsi javaslat

SzĂĄraz, hƱvös, napfĂ©nytƑl vĂ©dett helyen tĂĄrolandĂł. NedvessĂ©gtƑl Ăłvni kell, mivel a pehely gyorsan magĂĄba szĂ­vja a levegƑ pĂĄratartalmĂĄt Ă©s összeĂĄllhat.

A burgonyapehely praktikus, sokoldalĂș Ă©s idƑtakarĂ©kos megoldĂĄs a modern konyhĂĄkban, ahol fontos a gyorsasĂĄg Ă©s a minƑsĂ©g egyensĂșlya.

Tåpérték 100 g burgonyapehelyben:
KalĂłria: 351 kcal
Fehérje: 8.0 g
ZsĂ­r: 0.4 g
– ebbƑl telített: 0.1 g
Szénhidråt: 80.0 g
– ebbƑl cukor: 3.0 g
Rost: 5.0 g
Kalcium: 22 mg
KĂĄlium: 1200 mg
Magnézium: 38 mg
Foszfor: 110 mg
Vas: 1.2 mg
B1-vitamin: 0.12 mg
C-vitamin: 10 mg
D-vitamin: 0 ”g